Diş hekiminden örnek alınacak davranış

Diş hekiminden örnek alınacak davranış
11:27 - Aralık 8 2020 Salı

Şarkışla Devlet Hastanesi’nde görevli Diş Hekimi Ömer Faruk Atasoy kendisini tehdit eden hastasını bir öğrenciye burs vermesi karşılığında affetti.

Sivas’a bağlı Şarkışla ilçesindeki olayın şu şekilde gerçekleştiği öğrenildi: Geçtiğimiz aylarda randevusu olmayan bir hasta Diş Hekimi Ömer Faruk Atasoy’un polikliniğine gelerek içeride hasta varken zorla muayene olmak istedi. Randevusu olmadığından dolayı Atasoy tarafından muayene edilmeyen vatandaş zorluk çıkardı ve diş hekimi beyaz kod vererek emniyet birimleri çağırıldı. Randevusu olmayan hasta O.K. diş hekimini öldürmekle tehdit edince olay yargıya intikal etti. Uzlaştırma birimi tarafından görüşülen diş hekimi ve hasta O.K. karşılıklı anlaşmaya vardı. Varılan anlaşmaya göre hasta O.K. bir diş hekimliği öğrencisine 1 yıl boyunca ayda 400 TL’lik burs vererek öğrenimine katkı sağlayacak.

Diş Hekimi Atasoy karardan memnun olduğunun altını çizerken bir öğrencinin sağlıklı bir şekilde eğitim almasını sağlayacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi