Dikkat ROP Hastalığı Kör Ediyor

Dikkat ROP Hastalığı Kör Ediyor
14:23 - Haziran 16 2019 Pazar

Kısaca ROP hastalığı olarak tanımlanan Prematüre Retinopatisi; bebeklerde retina bölgesinde hasar olmasına neden oluyor. Bundan dolayı körlükle sonuçlanabilecek bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Op. Dr. Zeynep Büyükbaş; ROP rahatsızlığında erken teşhisin hayati derecede önemli olduğunu belirterek; erken tanı sayesinde tedavinin de mümkün olabileceğini belirtiyor.

Dikkat ROP Hastalığı Kör Ediyor!

Özellikle düşük kiloyla doğmuş ya da erken doğum yapmış bebeklerde retina gelişiminin tam olarak tamamlanmamış olabileceğine değinen Büyükbaş; böyle durumlarda retina gelişiminin doğumdan sonra da devam ettiğini sözlerine ekledi. Bu doğrultuda bebeğin göz bölgesindeki damarların anormal bir şekilde gelişebileceğine değinen Op. Dr. Zeynep Büyükbaş; söz konusu gelişmelerin bebeğin retinasında kalıcı hasara yol açabileceğini sözlerine ektedir.

Risk altındaki bebeklerin gözlem altında olmasının önemime değinen Op. Dr. Zeynep Büyükbaş; özellikle doğumdan sonraki 4 ile 6. Haftada risk kategorisine giren bebeklerin uzmanlar tarafından muayene edilmesinin önemine değindi.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi