Dijital bağımlılığa karşı önemli uyarı

Dijital bağımlılığa karşı önemli uyarı
16:08 - Nisan 6 2020 Pazartesi

Türkiye’de 20 yaşının altındaki gençlerin sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından gündeme gelen dijital bağımlılıkla ilgili Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci önemli uyarılarda bulundu.

Korona virüsünden önce çok daha farklı konularda dijital bağımlılıkla mücadele ederken bir anda adeta yağmurdan kaçarken doluya tutulduklarını ifade eden Tuncay Dilci, bu dönemde insanların dijital bağımlılığa yakalanmamak için tedbirler alması gerektiğini söyledi. Korona virüsten dolayı yeni bir yaşam biçiminin insanlara dayatıldığını söyleyen Dilci, özellikle çocukların televizyon ve bilgisayar karşısında fazla süre kalarak radyasyon ve hareketsizlikten dolayı ortaya çıkacak sağlık problemleri ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

“Dijital diyet” olarak adlandırdığı bir kavramı gündeme getiren Tuncay Dilci gün içerisinde birkaç saat boyunca tüm dijital aletlerin kapatılmasını önerdi. Bunun yanında Dilci saat başı mola verilmesini ve vücudun hareket ettirilmesini tavsiye etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi