Didim sahilindeki Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden Türk balıkçıların taciz edilmesi

Didim sahilindeki Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden Türk balıkçıların taciz edilmesi
13:00 - Temmuz 23 2020 Perşembe

Didim’den Ege Denizi’ne giden ve uluslararası kara sularında avlanan Türk balıkçılar, Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından taciz edildi. Teknelerini Didim’den açan balıkçılar tacizlerini cep telefonlarına kaydetti. Cep telefonu görüntüleri, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine ait bir teknenin ve bir teknenin balıkçıların etrafında hareket ettiğini ve sözlü olarak taciz ettiğini gösteriyor.

“Mürettebatım kaçtı”

Türk balıkçılar daha sonra Türk karasularını çekti ve deneyimlerini kameralara kaydetti. Sürekli bu tür tacizler yaşadıklarını kaydeden Kaptan Ferhat Eren, “Sahil Güvenlik ekipleri geldi ve kara sularına gitmemizi istedi. Sonra siyah bir tekne geldi ve tekneye atlamak istediler. Lanetler hakaretti. Hatay’dan 300 mil yol kat ettim. 5 mürettebat üyem vardı, 2 mürettebat kaldı. Korku yüzünden gittiler. Geçen yıl yaşadık. Tekneye atladılar ve kaptanı dövdüler, yardım istedik “dedi.

“Tekneye atlamaya çalışıyorlar, taş atıyorlar”

Başka bir kaptan Serkan Vural, “Bu, Ege’de ilk defa yaşamadık, ancak bir başkasıyla karşılaştık. Son zamanlarda dozajlarını giderek artırıyorlar. Atış yaparlardı, şimdi tekneye atlamaya çalışıyorlar. Bize taş atıyorlar. 15 Temmuz’da uluslararası sularda avcılık başladı. 6 mil sınırı vardır, bu limitler bizim sınırımız dahilinde kalır. Bunu yetkili makamlara ilettik. Bu sıkıntılar yarın başka bir şekilde yaşanabilir. Her zaman bu sorunu yaşıyoruz ve yetkililerden yardım bekliyoruz. ”

Hüseyin Çalışkan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi