Devran Yanardağ, IFMA EMF U23 Ümitler Gençler Avrupa Muaythai Avrupa Şampiyonası’nda Şampiyon Oldu

Devran Yanardağ, IFMA EMF U23 Ümitler Gençler Avrupa Muaythai Avrupa Şampiyonası’nda Şampiyon Oldu
23:20 - Nisan 2 2023 Pazar

Sivaslı genç Muaythai sporcusu Devran Yanardağ, Ankara’da düzenlenen IFMA EMF U23 Ümitler Gençler Avrupa Muaythai Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaştı. Yanardağ, rakipleri Rus ve Azerbaycanlı sporcuları yendi ve 34 kilogramda Avrupa şampiyonu oldu. Şimdi ise hedefi dünya şampiyonu olmak.

Yanardağ, son iki yıldır Muaythai sporunda önemli başarılar elde etti ve adından sıkça söz ettirdi. Sivaslı genç sporcu, şampiyonluk yolculuğunu antrenörleri Turan Arıs ve Ömer Şimşek ile birlikte yürütüyor. Arıs, Yanardağ’ın çok yetenekli olduğunu ve Dünya Şampiyonası için idmanlara tüm hızıyla devam ettiğini belirtirken, Şimşek de genç sporcu için büyük hayallerinin ve hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Yanardağ’ın kendisi gibi genç sporcular yetiştirip antrenörlük yapma hayalleri de bulunuyor. Öğretmenleri sayesinde güç, kondisyon ve tecrübe kazandığını belirten Yanardağ, “Burada öğrendiklerimi uygulayıp maçı kazanıp geliyoruz” diye konuştu.

Sporcu, Türkiye’yi ve memleketi Sivas’ı başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor. Hocaları ve ailesi de onun bu başarısından dolayı gururlu olduklarını dile getirdiler. Türk sporunun gücünü dünya çapında göstermek isteyen Yanardağ, Dünya Şampiyonası’nda da tüm gücünü ortaya koyacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi