Devletten aldığı destekle bir lavanta bahçesi kurdu ve ekonomisini canlandırdı

Devletten aldığı destekle bir lavanta bahçesi kurdu ve ekonomisini canlandırdı
13:00 - Temmuz 3 2020 Cuma

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyünde ikamet eden 4 çocuğun annesi Zübeyde Bozkurt (60), 40 yıl sonra kocası Mehmet Bozkurt ile köyüne yerleşti. 1 yıl önce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan girişimcilik kursundan sertifika aldı. Orman Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortaklığında yürütülen proje kapsamında, kadın çiftçi 13 dönümlük araziyi aldığı destekle lavanta bahçesine dönüştürdü. Her gün büyüdüğü lavantayı manuel gözle kontrol eder. 1 yıl içinde yetiştirilen lavanta hasat etmeye başladı. Lavantaları, anlaştığı ve aile ekonomisine katkıda bulunacağı bir kozmetik şirketine satacağını belirtti. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, lavanta alanındaki çiftçileri ziyaret etti ve bir süre sohbet etti.

“5 yerde daha lavanta bahçemiz var”

Kırıkkale’de alternatif ürünler yaymak istediklerini belirten Vali Sezer, “Kozmetik endüstrisinde ve özellikle çiftçilerimiz için bitkisel bir bitki olarak sağlıkta kullanılan ürünümüz, arıcılıkta olduğu kadar uzun ömürlü de gelişmektedir. lavanta bahçeleri daha 5 yerde. Önümüzdeki dönemde bunları artırmayı planlıyoruz. Alternatif ürünler, çiftçilerimizin ekonomik gelirlerini artırmak açısından çok önemli. ”

“Lavantaları kozmetik endüstrisine vereceğim”

Kaplukaya Barajı’nın görseli ile göz kamaştıran lavanta tarlasının fotoğrafını çekecek ziyaretçiler olduğunu belirten Zübeyde Bozkurt, “Ben bir çiftçiyim, lavanta büyüdüm. Kozmetik endüstrisine vereceğim. kuru bir çiçek olarak kurutmak, aileme katkıda bulunmak için yaptım, çok sevdim, sevgili vali bugün sevdim, umarım daha iyi olur, sevgili bölge ve il müdürleri bir kurs açtı, oraya gittim ve aldım Tarım ve Ormancılık Müdürümüz desteklendi, çok teşekkür ederim, vali destekledi.

Hasan Ay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi