Devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu

Devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu
10:00 - Ekim 19 2020 Pazartesi

Muş’ta KOSGEB’e proje sunan genç girişimci Sercan Kutlu, devletten aldığı destekle 22 dikiş makinesi ve 25 personel ile üretim yapıyor.

Yaklaşık 5 aydır kurulan tekstil firması, özellikle kadın personel için ekmek kaynağı haline geldi. Devletten aldığı destek hakkında bilgi veren iş sahibi Sercan Kutlu, yaklaşık 10 yıldır tamirci olarak çalıştığını ve kendi işinin patronu olmak istediğini söyledi. 3 makine ile çalışmaya başladığını anlatan Kutlu, “Devletin desteğini duydum. Bir proje hazırladım ve KOSGEB’e sundum. Projem KOSGEB’de onaylandı. Devlet desteğiyle 22 makine satın aldım. Böylelikle işyerimi genişletmiş oldum ”dedi.

“25 çalışanım var”

25 çalışanı ve 22 iş makinesi bulunduğunu kaydeden Kutlu, “Biz bu şekilde çalışıyoruz. Şu anki iş durumumuz iyi. Pandemiye rağmen tekrar çalışıyoruz. Pandemi kurallarına uyuyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Bizi bu şekilde desteklediği için devletimize teşekkür ediyorum ”dedi.

“Devlet desteği olmadan bu seviyeye ulaşamazdım”

Devlet desteği olmazsa bu seviyeye gelemeyeceğini ifade eden Kutlu, “Destek olmazsa bu seviyeye gelmemiz yıllar alabilir. Biz bu işte yetkiniz ama 3 makine ile başladık. 5 ay geçmesine rağmen 22 makinem ve 25 çalışanım var. Şu anki durumum iyi. Allah devletten razı olsun. Devlet sayesinde bu konuma geldik. İşimizi daha da büyütmeyi düşünüyoruz ”dedi.

3 aydır işyerinde çalıştığını ifade eden Meral Atalay, “Patronumuz daha önce bir tekstil firmasında çalışmış ve kendini geliştirerek böyle bir işyeri açmıştır. Öğrenci olduğum için, pandemi sürecinde evde boş durmak yerine hem sınıf hem de kitap için ödeme yapmak için burada çalışıyorum. “Gelecekte kendi işimi açmayı düşünüyorum” dedi.

Uğur Ulu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi