Dev proje sona eriyor

Dev proje sona eriyor
10:00 - Aralık 20 2020 Pazar

20 Mayıs 2015 tarihinde 350 milyon Euro yatırımla temeli atılan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nün Kocaeli’nin İzmit ilçesinde TEM Otoyolu kenarında inşaatı devam ediyor. Kamu-özel sektör işbirliği ile başlatılan “Şehir Hastaneleri Projesi” kapsamında 368 bin 648 metrekarelik alan üzerine hızla inşa edilmeye devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi, 6 farklı ilde Marmara Bölgesi’nin sağlık merkezi olacak. hastaneler. 350 milyon Euro’luk yatırımla Kocaeli tarihinin en büyük sağlık yatırımı olacak hastane, tamamlandığında sağlık sektörünün yanı sıra birçok alanda şehre katma değer sağlayacak. Toplam 1.180 yatakla inşa edilen hastanede corona virüsü nedeniyle durdurulan çalışmalar Ocak ayında yeniden başlayacak. Çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan hastanenin inşaat çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

4 bin 788 kişinin çalışacağı hastanede günlük 15 bin kişiye hizmet verilecek

Kocaeli Şehir Hastanesi, 494 yataklı bir bölge hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kardiyovasküler hastalık hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyonu içerecektir. hastane. Yüksek teknolojiye sahip cihazlarla farklı hizmetlerin verileceği Kocaeli Şehir Hastanesinde toplam 4.788 kişinin görev yapması planlanıyor. Laboratuvar ve görüntüleme, ameliyathane, yoğun bakım kapasiteleri ile bölgedeki sağlık hizmetleri yoğunluğunu azaltması beklenen hastanede 1.200’ü yatan hasta olmak üzere 15 binden fazla kişiye hizmet verilmesi hedefleniyor.

Yol yapım işi tamamlandı

6 farklı hastaneden oluşan kampüsteki binadaki çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, hastaneye ulaşımı sağlayacak yolların inşaat işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlandı. Ayrıca hastaneye tramvay hattı ile de ulaşılabilir.

Murat Kanber – Fehime Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi