Deterjan fabrikası yangını çevredeki binalara sıçradı

Deterjan fabrikası yangını çevredeki binalara sıçradı
19:00 - Aralık 4 2020 Cuma

Elde edilen bilgilere göre; Pamukkale’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren deterjan ve temizlik malzemeleri üretim fabrikasında 16.390 civarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kimyasalların tutuştuğu yangın kısa sürede büyüdü. Gökyüzüne yükselen alevler ve siyah duman şehrin birçok yerinden göründü. Çevreyi çevreleyen iki binanın dışına yayılan yangın paniğe ve büyük koruya neden oldu.

Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, çevredeki binalarda çıkan yangınların içeriye yayılmasını engeller. Bu binalardan birinde yaşayan 100 yaşındaki bir kadın son anda kurtarıldı. Zaman zaman patlamaların olduğu yangına itfaiye teşkilatı müdahale etmeye devam ediyor.

Deterjan fabrikasındaki patlamalar 2 saat sürdü

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde deterjan ve temizlik malzemeleri üreten bir fabrikada çıkan yangında 2 saat süren patlamalar korku ve paniğe neden oldu. Yanan fabrikadan gökyüzüne yükselen alev ve duman havadan görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre Pamukkale’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren deterjan ve temizlik malzemeleri üretim fabrikasında saat 16.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kimyasalların tutuştuğu yangın kısa sürede büyüdü. Gökyüzüne yükselen alevler ve siyah duman şehrin birçok yerinden göründü. Çevredeki iki binanın cephelerine yayılan yangın büyük bir korku ve paniğe neden oldu.

Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek çevredeki binalarda çıkan yangınların içeriye yayılmasını engelledi. Bu binalardan birinde yaşayan 100 yaşındaki bir kadın son anda kurtarıldı.

Patlamalar korkuya neden oldu

Alevlerin ve siyah dumanların gökyüzüne yükseldiği yangında sık sık patlamalar korkulu anlara neden oldu. Yanan binanın çevresine park edilen araçlar alandan çıkarıldı. Son anda yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan binalardan çıkmayı başaran vatandaşlar büyük bir korku ve panik yaşadı. Bu kişilere sahada 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilirken, polis herhangi bir sorun yaşanmaması için güvenlik çemberi içerisine alınan alana kimsenin girmesine izin vermedi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yangın bölgesine gelerek mekandan çalışmaları yönetti. Metrelerce yükselen alevlerin ve şiddetli patlamaların yaşandığı yangın, yaklaşık 2 saatlik yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangına yönelik soruşturma başlatıldı.

Fadıl Pişkin – Semih Can Yılmaz – Eren Elyesa Polat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi