Zara’da derse özel sınıflar dizayn edildi

Zara’da derse özel sınıflar dizayn edildi
11:53 - Mart 3 2020 Salı

Sivas’ın Zara ilçesinde yer alan Zara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çok farklı bir proje uyuglanmaya başlandı. Derslere özel geliştirilen sınıf ortamlarında öğrenciler ders yapmaya başladı.

4 katlı lisede her bir kata özel isimler konuldu ve öğrenciler bölümlerine göre ayrıştırıldı. Bab-ı Fünun, Bab-ı İrfan, Bab-ı İslam ve Bab-ı İhsan isimleri verilen katlarda sayısal, sözel ve yabancı dil ağırlıklı derslerin işleneceği özel sınıflar geliştirildi. Bu katlarda yer alan sınıfların içerisi, verilecek derse göre dizayn edildi ve öğrencilerin motivasyonlarının ve anlama kapasitelerinin artması sağlandı.

Okulda büyük bir değişim hareketinin altına imza atıldığını söyleyen Okul Müdürü Ahmet Murat Yiğit, sınıftan sınıfa sıraların dahi farklı renklerde olmasının öğrencileri mutlu ettiğini belirtti. Derse özel sınıfların yanında öğretmenler odasında değişiklikler yapıldığını da söyleyen Yiğit, çeşitli iç mekanların da okul bünyesine kazandırıldığını ve kütüphaneye bazı yeniliklerin getirildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi