Derse katılmak için dağa çıkıyorlar!

Derse katılmak için dağa çıkıyorlar!
15:00 - Ekim 9 2020 Cuma

Muhtar Rasih Mete, mahallenin pek çok yerinde telefon almadığını, öğrencilerin şu anda uzaktan eğitim nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Çözüm için GSM şirketlerine defalarca çağrı yapılmasına rağmen sorunun çözülemediğini belirten Mete, “Çocuklar internetin aldığı noktalara geliyor. Arabası olanlar kendine gelir. Gelmeyenler yaya gelir ve sıcakta zeytin ağaçlarının gölgesinde ders vermeye çalışır. İnternet çoğu zaman geldikleri noktada çalışmıyor. Yarısının interneti yok, yarısının telefonu yok. Yetkililerden çocuklarımızın derslerinde geri kalmamaları için yardım bekliyoruz ”

Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Betül Baran, mahallede internet olmadığı için ders yapmak için internetin kullanıldığı bölgelere geldiklerini söyledi. İnternete bağlandıkları alanlarda bazen sorun yaşadıklarını kaydeden Baran, “Zor günler yaşıyoruz. Yaşadığımız soruna yetkililerden çözüm bekliyoruz ”dedi. Öğrenci Burak Gökmen (13), köyde yaşanan iletişim sorunu nedeniyle canlı sınıfa katılmak için dağlık alana geldiklerini söyledi.

Ailesinin eve internete bağlanmasını istediğini ve gelen yetkililerin “Kutu kırıldı” diyerek bağlanmadan geri döndüğünü anlatan Gökmen, “Kimse bize yardım etmiyor. Telefonumuz ve tabletimiz olmasına rağmen internet bağlantımız olmadığı için canlı derslere katılamıyoruz. Derslerin gerisinde kalıyoruz “dedi.

Murat Yalçın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi