Dernek kulübüne, güvenlik kameralarıyla izlenen gizli bir geçitle baskın düzenlendi

Dernek kulübüne, güvenlik kameralarıyla izlenen gizli bir geçitle baskın düzenlendi
09:00 - Ocak 5 2021 Salı

Kısıtlamaya uymadıkları gerekçesiyle biri yabancı olmak üzere 27 kişiye 85 bin lira para cezası kesildi. Kahvehanelerin kapalı olduğunu bilmediğini iddia eden bir kişinin “Televizyon izlemiyorum. Sabah evden çıkıyorum. Akşam giriyorum” diyerek dikkat çekti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapatılan kulübün faaliyete geçtiğine dair ihbarı değerlendirerek baskın düzenledi. Tahtakale Mahallesi Okul Caddesi’nde faaliyet gösteren Tahtakale Gençlik Derneği Kulübü’nde düzenlenen operasyonda kapı duvarı yapıldı. Ancak yanda panjuru yarı açık olan dükkânı kontrol eden ekipler, tadilat nedeniyle kapalı olduğu iddia edilen dükkanı inceledi. Derneğin 3 metrekarelik alanından kapalı kepenklerle gizli bir kapı açıldığını fark eden Osmangazi Suç Önleme ve Araştırma Bürosu ekipleri, kapıları tek tek geçerek derneğe ulaştı. Bir Özbek kadın ve 2 şüpheli olmak üzere toplam 27 kişi, BC yönetimindeki dernek kulübünde kısıtlamayı ihlal ettiği için 3 bin 150 TL’den 85 bin 50 lira para cezasına çarptırıldı. Yerlilerin elektrik ve suyu kaçak kullandığı tespit edildi. Polis tarafından masalarda oyun kartları toplandı.

Ayrıca mahalli giriş ve çıkışların dışarıya ve bazı noktalara yerleştirilen güvenlik kameraları ile izlendiği görüldü. Masalarda oturan yüzlerini maskelerle gizlemeye çalışan insanlar fark edilmedi.

Tavernaya velayet olarak baktığını iddia eden bir kişi, “Kahvehanelerin kapalı olduğunu bilmiyor muydunuz?” Dedi. ‘Ben televizyon izlemiyorum. Sabah evden çıkıyorum. Kendini savundu, “Akşama giriyorum.

Samet Doğru – Abdullah Çibir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi