Depremzedeler o anları anlattı: ‘Yedinci katta oturuyorduk bina üzerimize çöktü’

Depremzedeler o anları anlattı: ‘Yedinci katta oturuyorduk bina üzerimize çöktü’
19:00 - Kasım 16 2020 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 380 odası depremzedelere açılan, geçmişte Hilton Hotels zinciri tarafından işletilen ve sözleşmenin süresi dolduğunda boşaltılan 5 yıldızlı otel binası ilk ailelerini ağırlamaya başladı. Yüzde 23,5’i Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 5 yıldızlı otel binasını üç ay süreyle kullanıma açan büyükşehir, depremzedelere otel odalarında da üç öğün yemek verecek.

“Yedinci katta oturuyorduk, bina üzerimize çöktü”

Mustafa ve Türkan Mutlu, odalarına yerleştirilen ilk ailelerden biriydi. Mustafa Mutlu, 17 kişinin hayatını kaybettiği Doğanlar Apartmanı’nın enkazından çıkarıldıktan sonra ambulansla otele getirilirken, ambulansla otele getirilirken, çift gördükleri misafirperverlik nedeniyle gözyaşlarına tutunamadı. Depremde torunlarının yanlarında olduğunu söyleyen Türkan Mutlu, “Yedinci katta oturuyorduk. Bina üzerimize yıkıldı. Yedinci kattan ikinci kata indik. Evden ilk çıkan biziz ama eşim iki ameliyat geçirdi. Sekiz kaburga kırığı var. Hastaneden yeni çıktığımız düşünülüyor. Bir ev arıyoruz ama bulamadık. Bizi burada çok güzel karşıladılar, rahatladık. Çok teşekkür ederim ”dedi.

Deprem olduğunda İzmir dışında kalan ancak binaları ağır hasar gören Mustafa ve Gönül Kambur, ev sahibi ailelerden biri oldu. Mustafa Kambur iki oğluyla birlikte odalarına yerleştikten sonra bu dönemde yaşadıklarını anlatarak, “Küçük oğlum deprem sırasında İzmir’deydi. Neyse ki o da spor salonundaydı. Binamızın önündeki ve arkasındaki binalar yıkıldı. Binamız da ağır hasar gördü. Eve giremedik. İlerleyen günlerde, sırf değerli eşyalarımızı almak için pencereden vinçle beş dakika içeri girmemize izin verildi ”dedi.

Bu dönemde çadır kentte kaldıklarını belirten Kambur, “İzmir Büyükşehir Belediyesi barınma için farklı seçenekler sundu. Uzundere’deki konutlara yerleşebiliriz dedi ama biz burayı seçtik çünkü bize iki-üç aylık bir konaklama yeterliydi. Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi bu sürecin her aşamasında bize çok destek oldu. Arama kurtarma çalışmalarının ardından konaklama konusunda AFAD ile hep yanımızda oldu. “Yataktan giyime, yiyeceğe kadar tüm ihtiyaçlarımız çadır kentte kurulan stantlarda karşılandı” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi