Depremden önceki gün elektrik akımına yakalanan genç, depremi de bir saniye ile atlattı.

Depremden önceki gün elektrik akımına yakalanan genç, depremi de bir saniye ile atlattı.
10:00 - Kasım 3 2020 Salı

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların çoğunda arama kurtarma çalışmaları sona erdi ve bazı binalarda devam ediyor.

Deprem kaygısı nedeniyle evlerinde hasar gören ve evlerine giremeyen vatandaşlar için şehrin belirlenen bölgelerine binden fazla çadır kuruldu. Başta AFAD, Kızılay ve belediyeler olmak üzere çeşitli STK’lar vatandaşlara yiyecek, yatak takımı, battaniye, kıyafet ve sıcak içecek sunmaya devam ediyor.

“Geriye baktığımda bina çöktü”

Çadır kentte kalan vatandaşlar, depremin etkisinden hala kurtulamadı. Depremde toza dönen Bayraklı ilçesine bağlı Doğan Apartmanı girişindeki kafede çalışan 21 yaşındaki İsmail Zubaroğlu, bir saniye ile ölümden kaçtığını anlattı.

Zubaroğlu, “Mutfakta çalışıyordum. İşimi yaptırdım ve sandalyede oturuyordum. Elimde telefonla oynuyordum. Bir ürperti hissettim, sağa döndüğümde pot titriyordu. Hemen aceleyle dışarı çıkmaya çalıştım, bardaklar ve tabaklar yere düşmeye başladı. Depremin şiddeti yolun yarısında büyüdüğünde, dayanamadığım için yere yaslandım. Bildiğiniz maymun gibi dışarı çıkabildim. İşyerinden çıktım ve caddenin ortasına geldim, deprem durdu ve arkamı döndüğümde sağdan binanın altından üstüne büyük bir çatlak oluştu ve çöktü. İçerdekiler dışarı çıkamaz. Yer kafede olmamıza ve cephemiz düz olmasına rağmen dışarı çıkabildik. Evde olanlar için imkân yok. Ancak kendi dairelerinin kapılarına kadar ulaşabilirler. ” dedim.

“Bütün dünyanın parçalandığını sanıyordum”

Deprem sonrası olayın şokunu atlatamadığını ifade eden Zubaroğlu, “Dışarıda hıçkırarak ağladım. Gözümün önünde 8 katlı bir daire yıkıldı. Önümde çöktüğünü gördüğüm an, tüm dünyanın parçalandığını düşündüm. Çünkü çökerken yeni bir deprem gibiydi. Tamamen şok oldum. Ben kimseye ulaşamadım. “Etkisinden kurtulamadım ama şimdi iyileştim.”

“Sırada ne olduğunu merak ediyorum”

Zubaroğlu, depremden önceki gün elektrik akımına yakalandığını belirterek, “Ben de kıl payı kurtuldum. Hemen ardından deprem meydana geldiğinde; ‘Sırada ne olduğunu merak ediyorum’ dedim. Gerçekten psikolojik olarak etkilenmeye başladım. Arkadaşım çadıra geliyor ve yatağa oturduğunda yerin titrediğini ve irkildiğini hissediyorum. Sanırım bir deprem oluyor. ” O konuştu.

Suat Metin – Burak Yalman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi