Depremden 42 gün sonra kayıp kedisini aldı

Depremden 42 gün sonra kayıp kedisini aldı
12:00 - Aralık 13 2020 Pazar

İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Tuna Mahallesi’nde yaşayan Yasemin Saymaz’ın Aşık ve Maşuk adında iki kedisi vardı. 30 Ekim’de meydana gelen depremde Saymaz’ın yaşadığı bina hasar gördü. Saymaz, depremden sonra Maşuk adlı kedisini aldı ve Aşık adlı kedisini kaybetti. 42 gündür kedisini arayan Saymaz, dün akşam da kayıp kedisine kavuştu. Karşıyaka Belediyesi, 5 gün önce iki bina arasında olduğu fark edilen Aşık için harekete geçti. Kedinin duvarı kırılmadan kurtarılamayacağı sonucuna varan Başkan Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi Bina Kontrol Müdürlüğü mühendislerinin görüşünü alarak, binanın taşıyıcı kısımlarına zarar vermeden kırılma işleminin belirlenmesini sağladı. Ardından destek istediği İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşık 1 saat süren bir operasyonla duvarı deldi ve kediyi kurtardı.

“İşin sırrı teslim olmaktır”

Aşık’ın sahibi Yasemin Saymaz, “Aşık ve Maşuk adında iki kardeş kedim vardı. Aşık, depremden beri kayıp. Deprem sırasında evde değildim. Depremde iki bina arasında yarık açıldı. Sevgili depremde muhtemelen balkondaydı ve yarıktan içeri girdi. Daire 20 gündür kapalıdır. Hep dua ettim. Tanrım, sen sahibisin, ben değil. Verdin, aldın, biliyorsun ‘dedim. Çok aradım, bulamadım ama hayatta olduğundan emindim. Kendimi teslim ediyorum. Kuşlar hep Aşık’ın yemeğini alırdı. Kuşların kedi maması yemesine şaşırdım. Belki Aşık’ı besleyen kuşlar. Tanrıya şükür. Yaradan’a ne zaman teslim olsam, bir güzellikle karşılaşırım. Aşık’ın da bulunacağına inancım vardı. İşin sırrı teslim olmaktır. “Hiçbir şeye sahip olmamalıyız, her şeyi O’na bırakmalıyız.”

“Mutluluğu paylaştık”

Kedinin kaldırılmasının ardından konuşan Başkan Tugay, “Bu gece hepimiz bizi mutlu eden bir şey yaşadık. Kedisini alan Yasemin Hanım’ın mutluluğunu paylaştık. Depremden beri kayıp olan kedi, arasına duvarla delindi. iki daire ile İzmir Büyükşehir İzmir İtfaiye ve Karşıyaka Belediyesi ekipleri paylaşıldı. “Bu güzel anlara katkı sağlayan duyarlı vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Tüm Karşıyaka ve ülkemiz için iyilik ve güzellikler olsun. “

“Eve dönmeye çalışırken boşluğa düştüğünü tahmin ediyoruz”

Karşıyaka Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, 42 gün kedinin yemeksiz ve susuz yaşamasının mümkün olmadığını belirterek, “Ev kedilerinin sokağa alışması kolay değil. Aşık zor bir dönem geçirmiş olmalı. Çünkü sokakta korkmuştu. Kaybolduğundan beri evin bulunduğu bölgede ihtiyacı var.Sanırım sokakta tanıştığı eve dönmeye çalışırken yaşadığı apartmanda boşluğa düştü. Düştükten 5 gün sonra ekipler tarafından kurtarıldığını düşünüyoruz “dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi