Deprem sonrası İzmir’de vaka ve ölüm sayısı üçe katlandı

Deprem sonrası İzmir’de vaka ve ölüm sayısı üçe katlandı
14:00 - Kasım 19 2020 Perşembe

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Covid-19 salgını ile ilgili alınan tedbirlerin yerinde incelemesi için Bornova ilçesindeki esnafı teftiş etti. Vali Köşger’e Bornova Kaymakamı Fatih Genel, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ eşlik etti. Esnaflarla Covid-19 denetimleri ve başlanacak kısıtlamalar hakkında sohbet eden Vali Köşger, daha sonra İzmir’deki olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Vali Köşger, deprem sonrası İzmir’de vaka ve ölüm sayılarının üç katına çıktığını belirtti.

“Bir patlama oldu”

Vali Konağı, “İzmir, yakın zamanda deprem yaşadı. Yaklaşık 2-3 hafta deprem gündemiyle uğraşıyoruz. Depremin yaralarını sarmakla ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor ama İzmir, Türkiye ve dünyanın değişmeyen tüm gündemi Covidien Maalesef dünyada hepsi yükseliş trendine girdi İzmir’de depremin tetiklenmesi ile korona biraz daha hızlı artıyor.Bu anlamda yeni tedbirler alınmış, yeni kısıtlamalar getirilmiş, şimdiden gözlemledim. ayrıca maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uyuyor.Sokaklara çıktılar tahmin edebildik.Kurallara uyarsak kısa sürede tekrar minimize edebiliriz.İzmir depremi öncesi kurallara uymamız neticesinde Türkiye’nin ilk 10 ili arasındaydı, korumaya çalışıyorduk ama deprem maalesef tüm pozitif, temaslı ve sağlıklı insanların kaynaşmasına neden oldu.Bunun yüzünden bir patlama meydana geldi, hemşehrilerimizi istiyorum. depremde sakinliğini, sabrını ve ağırbaşlı duruşunu burada bir kez daha göstermek. Depremde tek yürek olduğumuz gibi, tek yürek olarak eski sayıların altına düşürecek şekilde kurallara uymalarını bekliyorum. Öncelikle kendi hayatlarımızı korumalıyız. “İzmirli vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı olduğunu biliyorum.”

“Yanlış numara”

Vali Köşger, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in İzmir’de bir gün içinde ölenlerin 47 olduğu iddiasına şu cevabı verdi:

“Yanlış numara. Deprem meydana geldikten sonra ölü ve vaka sayıları üç katına çıktı ama bu sayı yanlış bir sayı. Üstelik İzmir ilk 2’ye girmedi ama ilk 10 il arasına girdik. Depremin tetiklenmesi ile. Kurallara uyulmazsa ve patlama devam ederse ek tedbirler gelebilir, gelmek zorundayız. Hayata devam etmeliyiz. “

Ceren Atmaca – Sinan Yeniçeri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi