Depoda çürüyen milli servet araçları ve motosikletler

Depoda çürüyen milli servet araçları ve motosikletler
13:00 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

Kozan’da trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda, plakasız, çalınan, el konulan, icra edilen, ayıplı, kayıtsız ve eksik evraksız araçlar, işlemlerin ardından kayyum depolarına götürülüyor. Araçların eksikliklerini gideren araçları geri alırken yüzlerce araç çürümeye bırakılıyor. Kayyumun Kozan’daki otoparkında bulunan yaklaşık 800 motosiklet ve yüzlerce otomobil, yıllardır satın alınmadığı için hurdaya çıkarıldı. Milli servet olan araçlar yıllardır ekonomiye kazandırılmayı bekliyor.

Araçların genel olarak kayyum otoparkından eksiklikleri giderilerek çıkarıldığı belirtilirken, motosiklet sahiplerinin bunu yapmaması nedeniyle yıllardır yüzlerce motosikletin otoparkta olduğu belirtiliyor. Milyonlarca piyasa değeri olan araçlar yıllardır milli gayrimenkul ile satılarak ekonomiye kazandırılmayı beklemektedir.

Yedi kişinin işletmecisi Burak Can Barış, yaklaşık 10 yıldır bekleyen motosikletlerin olduğunu belirterek, “Arabalar burada geç de olsa çıkıyor ama 10 yıldır yatmakta olan motosikletler var. Normalde, çekildikten 6 ay sonra ulusal gayrimenkul tarafından satılmalıdır. Yaklaşık 800 motosiklet var. Dışarı çıkıp kullanmaları yasak ama silah fabrikasına ve hurda fabrikasına satılmaları gerekiyor. Özellikle motosikletten şikayet ediyoruz, bir çözüm bulsak daha iyi olur ”dedi.

Beril Solmuşgül – Emre Bozdemir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi