Deniz Furkan Talu hakkında 5 yıla kadar hapis talebi

Deniz Furkan Talu hakkında 5 yıla kadar hapis talebi
14:12 - Mart 29 2022 Salı

Sosyal medya üzerinden dini değerlere yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunan ve şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı katledenlere yönelik övgü dolu paylaşımlarda bulunan Deniz Furkan Talu, hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Talu hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Talu’nun sosyal medyada tepkilere yol açan paylaşımlarına yer verildi. İddianamede, Talu’nun paylaşımlarının bir bütün olarak değerlendirildiğinde, halkın din bakımından farklı özelliklerine sahip bir kesimi olan Müslüman vatandaşlar açısından diğer kesimi aleyhine salt aşağılamanın da ötesinde kin ve düşmanlığa tahrik edici mahiyette olduğu gibi kamusal bir tartışmaya hiçbir katkısı olmayan başkaları için ucuz saldırı niteliğinde bulunduğu vurgulandı.

Söz konusu paylaşımların sosyal medya platformlarında geniş bir yakın uyandırdığı aktarılan iddianamede, eylemin soyut saygısızlık, ret ve aşağılamanın ötesinde, halkın bir kesimini yoğun bir biçimde kin ve nefrete tahrik ettiği, toplum kesimi üzerinde kin ve nefret duygularının oluşumuna etkide bulunduğu aktarıldı.

İddianamede, şüpheli Talu’nun, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ ile ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından cezalandırılmasını istendi.

Mahkemeye gönderilen iddianamenin kabulü durumunda Talu, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABER

Dini değerlere hakaret eden Deniz Furkan Talu tutuklandı

İLGİLİ HABER

Dini değerlere hakaret eden Deniz Furkan Talu’nun aranmasına devam ediliyor

İLGİLİ HABER

Müslümanlara hakaret eden Deniz Furkan Talu’nun yurt dışına çıkışı görünmüyor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi