Demokratik aday Biden, Beyaz Saray yarışında zafere bir adım daha yaklaştı

Demokratik aday Biden, Beyaz Saray yarışında zafere bir adım daha yaklaştı
23:00 - Kasım 5 2020 Perşembe

59. ABD başkanlık seçimlerinin galibi belirsizken gözler, oy sayım sürecinin devam ettiği Georgia, Kuzey Carolina, Nevada ve Pennsylvania’da. Söz konusu devletlerin sonucuna göre ülkede cumhurbaşkanlığı koltuğuna hangi adayın oturacağının netleştirilmesi bekleniyor. Şu ana kadar ülke genelinde yüzde 50,4 oy alan Biden 264 delegeye, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise yüzde 47,9 oyla 214 delegeye ulaştı. Adayların sandalyeye oturabilmeleri için en az 270 delegeye ulaşmaları gerekmektedir. Demokrat Parti adayı Joe Biden’in, Arizona’da salıncak eyaletlerinden 11 delegeyle ve Nevada’da 6 delegeyle sonuçların netleşmesiyle bir zafer konuşması yapması bekleniyor.

Sayımın devam ettiği 16 delegenin bulunduğu Gürcistan eyaletinde şimdiye kadar oyların yüzde 99’u sayıldı, Trump yüzde 49,5, Biden yüzde 49,2 aldı. Kuzey Carolina’da 15 delege oyların yüzde 94’ünü sayarken, Trump yüzde 50.1 ve Biden yüzde 48.7 aldı. Nevada’da 6 delege ile oyların yüzde 78’i sayıldı. Biden, Nevada’da şimdiye kadar% 49,4 oy alırken, Trump 48,5 oy aldı. Pennsylvania’da, seçimlerde eleştirel olan 20 delege ile Trump, oyların yüzde 50,3’ünü, sayıların yüzde 88’ini toplarken, Biden yüzde 48,6’ya ulaştı.

Pennsylvania’da 20 delege ile gerilim yüksek

Trump, rakibi Biden’ın ekibinin Pennsylvania ve Nevada eyaletlerinde 20 delegenin seçimleri kazandığını duyurmasının ardından Twitter’da, “Biden’in seçim sahtekarlığı nedeniyle kazandığını iddia ettiği birçok eyalete yasal olarak itiraz edeceğiz. Çok sayıda kanıt var. Kazanacağız. Amerika ilk “ifadelerini kullandı. Philadelphia, Pennsylvania’da mahkeme, Trump ekibinin oy sayma merkezlerine girmesine izin verilmesi talebini kabul etti. Kararın ardından Trump, “Pennsylvania’da büyük bir yasal zafer kazandık” dedi.

ALAKALI HABERLER

Trump: ‘Dolandırıcılığı durdurun’

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi