DEAŞ’lı teröristlerin serbest bırakılması için hakimleri, savcıları ve turist gruplarını kaçırma planı

DEAŞ’lı teröristlerin serbest bırakılması için hakimleri, savcıları ve turist gruplarını kaçırma planı
15:00 - Eylül 17 2020 Perşembe

Terör örgütü DEAŞ’ın Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerifi ile bazı dernek, kuruluş ve siyasi açıdan önemli kişilere yönelik eylem arayışında olduğu öğrenilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü çalışmalarına başladı. Bu kapsamda örgüt üyesi Hüseyin Sağır, AK-47 uzun namlulu silah ve 5 şarjörle İstanbul’da yakalandı. Mahkemenin işitme engelli mahkemenin 18 Ağustos’ta tutuklandığını ve Dease adına çatışma bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiğini değerlendiren üst düzey bir kuruluş, Türkiye’deki stratejik yerlere ait şifreli mesaj programları aracılığıyla alınan talimatlar doğrultusunda, Siyaset ve belli başlı ekonomik hedefler için sözde sansasyonel emirlerin eylemlerini koordine eden Mahmud Türkiye Özden (47) 20 Ağustos’ta Adana’nın Seyhan ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi’nde polis tarafından gözaltına alındı. Özden, 31 Ağustos’ta nakledildiği adliyede tutuklandı.

Terör örgütünün sözde komutanı Mahmut Özden’in yakalandığı evde yapılan aramada çok sayıda belgeye el konuldu. Belgelerde, grupların birlikte hareket edeceği patlayıcı ve silahların teslim edileceği bildirildi, eskizler, veriler ve haritalara el konuldu. Evdeki iki bilgisayarda Irak ve Suriye’den talimat aldığı ve ünlü siyasileri kaçırmayı planladığı iddia edildi. Gözaltına alınan Mahmud Hamza Özden’in oğlunun İstanbul’a gönderdiği güvenlik güçleri tarafından babasının Türkiye’yi devraldığı iddia edilen Özden’in görev emri olduğu kaydedildi. Adana polisinin gerçekleştirdiği operasyonla aralarında Hamza Özden’in de bulunduğu 5 şüpheli yakalandı. Mahmut Özden’in oğlu Hamza Özden ve örgüte üye olduğu tespit edilen sanıklar İstanbul’a sevk edildi. Bu zanlılar da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Terör örgütü DEAŞ’ın planladığı eylemlerin ardındaki amaç şifreli mesajların deşifresi ile çözüldü. DEAŞ’ın, Irak ve Suriye’de tutuklu bulunan DEAŞ’lı teröristleri, uyuyan hücrelerden oluşturulması planlanan 12-15 kişilik eylem grupları tarafından kırsal kesime gömülen silah ve mühimmatla hâkim ve savcıları kaçırarak kurtarmak istediği iddia edildi. Teröristlerin hedefi hâkim ve savcılar ise “Türkiye hakim ve savcılara ayağa kalkmaz, dostlarımızı kurtarır” dediklerini iddia ediyorlar. Ayrıca, Türkiye’yi ziyaret eden turist konvoyunu kaçırmayı planlayan teröristler tarafından deaş’lı teröristleri kurtarmayı planladığını savundu. Ayrıca Özden’in yerlerinde kanton ilan ederek vatandaşlara baskı yapması için tüm DEAŞ terörist kantonlarını verdiği ve bu nedenle dinsiz gördükleri kişilere baskı yapmaya başladıkları öğrenildi. Bir ilde dinsiz gördükleri bir kişinin kulağını kestikleri de tespit edildi. İstanbul’da keşif yapılırken görülen ve LGBT’lere saldırdığı ortaya çıkan zanlının, yakalanmadan bir süre önce İstanbul’a giden Mahmut Özden’den talimat aldığı ve saldırı planladıkları öğrenildi. çünkü LGBT insanları dinsiz olarak görüyorlardı.

Fatih Keçe

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi