Dease Türkiye’nin sözde koruması emirlerinin intikamını almaya yemin etti

Dease Türkiye’nin sözde koruması emirlerinin intikamını almaya yemin etti
11:00 - Ekim 15 2020 Perşembe

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Adana’da DAİŞ’e düzenlediği operasyonda kanlı eylem için İstanbul’da arama yapan zanlı yakalandı ve tutuklandı. Burada zanlının ifadesinin yer aldığı ve malzemenin sözde Dease Türkiye ile bağlantılı olduğu tespit edilen Mahmut Özden ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü emriyle Adana’da operasyonlar var.

Adana Emniyet Müdürlüğü ile ortak düzenlenen operasyonda aralarında Mahmut Özden ve oğlunun da bulunduğu 11 kişi yakalandı ve tutuklandı. 10 Eylül’de polisle bağlantılı olan Türkiye’nin sözde Dease sorumlusu Mahmud Özden ve “Özden fedai” Barış Kapısı olarak bilinen 8 Eylül’de Adana’da düzenlenen hazırlık eyleminde yakalandı. İstanbul’a götürülen zanlı 10 Eylül’de tutuklandı. Barış Coşkun kod adını kullandığı iddia edilen “Musab Mücahidleri”, Dease’ın Türkiye’deki eylem planları belirlenen 12 kişilik hücrede bulunduğu belirlendi.

Bu arada Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 20 Eylül 2019’da düzenlenen operasyonda Barış Coşkun’un yakalanıp tutuklandığı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin terör örgütü DEAŞ’ın sözde komutanı Ebu Bekir el-Bağdadi’den sosyal medya hesabı “Yakında”, “Adana” ve “Vallahi tarafından yayınlanan ses kaydında harekete geçmesini istemesinin ardından, intikam alacağız. son tarih, intikam alacağız “Bıçak fotoğrafını paylaştığı öğrenildi.

Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi