Davaro filminin hortum sahnesi Esenyurt’ta gerçekleşti

Davaro filminin hortum sahnesi Esenyurt’ta gerçekleşti
11:00 - Haziran 24 2020 Çarşamba

Sel suları tarafından sular altında kalan bodrum katında sıkışan bir kişinin ellerini çıkardığını ve yardım istediğini gören Davaro filminden esinlenen bir kişi hortumu yardım isteyen kişiye uzattı, nefes almasına ve hayatta kalmasına izin verdi.

Esenyurt’ta dere, dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle taştı. Şiddetli sel sularından sonra sel suları, Pınar Mahallesi’nde bir sokakta birçok evin bodrum katına su bastı. Öte yandan, su basmış bodrum katında sıkışan bir kişinin ellerini dışarı çekerek yardım istediği anlar saniyeler içinde gösterildi. Diğer yandan vatandaşlar, sıkışıp kalan kişinin nefes alabilmesi için su hortumunu uzattılar. Vatandaşlar daha sonra suyu aldıkları kovalarla temizlemeye çalıştı. Çok telli vatandaş vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Murat Coşkun’dan yardım istedikten sonra bir hortum yardımıyla hayatta kalan Abdullah Karçik İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaşanan korku anlarını anlattı. Sel sularının akıntının taşmasıyla sokağa geldiğini belirten Karçik, “Bunu caddeye çıktım. Arkadaşımız Murat eşyalarını içeriden kurtarmak için evine girdi. Sel suları doğrudan buraya geldi. Arkadaşımız kapıyı açamadı. Kapıdan çıkamadığımızda pencereden yardım istediğini gördük. Fikir Kemal Sunal ve Şener Şen filminden aklıma geldi. Orada hortum sahnesinde oynadım. Hortumu ağzına koyduk. Orada nefes aldı. Daha sonra ütüyü kırdık. Dışarı çıktığımızda onu hastaneye götürdük. ”

Erdal Can İçelli – Volkan Kayalar

ALAKALI HABERLER

Esenyurt’ta yaşam piyasasında kamera

ALAKALI HABERLER

Esenyurt’ta bir hortumla hayata tutunan vatandaş, yaşadığı korku anlarını anlattı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi