Daha önce iki kez soyulduğunu, üçüncü kez soyulduğunu fark etti.

Daha önce iki kez soyulduğunu, üçüncü kez soyulduğunu fark etti.
16:00 - Ekim 6 2020 Salı

Manavgat ilçesinde kapalı çarşıda meydana gelen hırsızlıklar son günlerde esnafı taciz ediyor. Kapalı çarşıya musallat olan hırsızlar, geceleri tuvalle kaplı tezgahlardan kendilerininmiş gibi kıyafet ve diğer malzemeleri çalarlar. Selçuk Ziya Senirli adlı butiğin sahibi, 3 gün üst üste hırsızlığa maruz kaldığını ve koronadan sonra hırsızların kendisini vurduğunu söyledi.

Kapalıçarşı’da bir butik işleten Selçuk Ziya Şenirli, pazar günü tezgahtaki ürünlerin eksik olduğunu fark ederek işyerinin güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde biri köpek olan iki kişiyi gören Senirli, çarşıdaki tuval kaplı tezgahtan kıyafet satın aldı ve hemen polisi arayıp haber verdi. Güvenlik kameralarını yeniden inceleyen Senirli, 29 Eylül ve 3 Ekim geceleri işyerinden hırsızlık olduğunu görünce şok oldu.

Turizm tüccarlarının bu yıl salgın nedeniyle zor anlar yaşadığını ve işyerinden daha önce meydana gelen ufak tefek hırsızlıkları hesaba katmadığını belirten Selçuk Ziya Senirli, “Ama iş yerimizden ilk gece hırsızlık yapan arkadaş geliyor. neredeyse her gece farklı bir insan. Burada bir tur düzenliyor ve rehberlik ediyor. İhtiyacı olan biri geldiğinde yardım ederiz. Bize gelirler ve bize söylerlerse, memnuniyetle veririz. Geçen ayın 29’unda arkadaşlar geldi, onlardan birini çaldı ve biz konuşmadık. Dün ve önceki gece aynı arkadaş, her gece gelip resmen alıyorlar. Turizmciler olarak zaten zor günler yaşıyoruz. Bunlar olduğunda, yaptığımız şeyden yorulduk ”dedi.

Selçuk Ziya Şenirli, hırsızlıkların geçen hafta pazarda meydana geldiğini ve polise yansıdığını söyledi.

Geçen hafta Kapalıçarşı’da meydana gelen hırsızlık olaylarında birçok işyerinin tezgahından çeşitli malzemeler çalan zanlılar, Asayiş Bürosu Genelkurmay Başkanlığı tarafından yakalanan kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan hırsızlık olaylarının ardından Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Arif Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi