Cüppe giyme hayali 30 yıl sonra gerçek oldu

Cüppe giyme hayali 30 yıl sonra gerçek oldu
10:00 - Kasım 15 2020 Pazar

Şanlıurfa’da yaşayan 37 yaşındaki Mustafa Şahin, ilkokula 1989 yılında Eyyübiye ilçesi kırsal Altınbaşak semtinde başladı. Henüz 8 yaşındayken öğretmeniniz “Büyüdüğünüzde ne olacaksınız?” Diye sordu. “Avukat olmak istiyorum” sorusuna cevap veren Şahin, 1994 yılında ilkokuldan mezun oldu. Şahin, mahallede ortaokul olmaması ve ailesinin maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle eğitimine devam edemedi. Çocukken hayallerini geride bırakan Şahin, sahada çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulundu.

Cüppe giyme aşkı asla bitmedi

Avukatlık kıyafeti giyme aşkı hiç bitmeyen Şahin, 5 yıl okula gitmeden sahada çalışmaya devam etti. 1999 yılında açık öğretimden ortaokulu okumaya karar veren Mustafa Şahin, ailesinin ve çevresindekilerin de yardımıyla, sahada çalışırken ortaokula gitti. 2004 yılında açık ortaokuldan mezun olan Mustafa Şahin, aynı yıl açık öğretime başladı ve 2008 yılında mezun oldu. Hayaline yaklaşan Mustafa Şahin, 2008 yılında üniversite sınavına girerek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim ödülünü kazandı. Fakülte Adalet Meslek Yüksekokulu. Şahin, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olmuş ve Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlanarak Hukuk Fakültesi’ne yerleşmeye çalışmıştır. 2015 yılına kadar mücadele eden Şahin, İstanbul’da özel bir üniversitenin hukuk bölümünü kazandı ancak maddi sıkıntılar nedeniyle gidemedi.

Oğlunun mücadelesinin en büyük destekçilerinden biri olan babası Hasan Şahin, parası olmadığı için oğlunu okula gönderemedi. Çevresinden herhangi bir maddi destek alamayan Hasan Şahin, yıllarca biriktirdiği parayla satın aldığı arabasını satarak oğlunu üniversiteye kaydettirdi. Babasının sattığı arabanın parasıyla üniversite kayıt ücretini yatıran Mustafa Şahin, aynı yıl hukuk fakültesine başladı. Bir yandan İstanbul’da okula giden Mustafa Şahin, ailesine yük olmamak için çeşitli işlerde çalıştı.

Siyah paltodan sonra, avukat bornozu

2019 yılında Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Mustafa Şahin, 1 yıllık staj dönemini tamamlayarak Şanlıurfa Barosu’nda düzenlenen törende cübbesini giydi. Yaklaşık 30 yıl sonra oğlunu siyah bir önlükle okula gönderen anne Semra Şahin, kendi elleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Yıllar süren mücadelenin ardından cübbesini giyen Mustafa Şahin, “Ailemle her zaman gurur duyuyorum. Kıt fırsatlara rağmen beni her zaman desteklediler. Hayal ettiğim avukatlık kariyerim boyunca her zaman maddi imkânları kısıtlı insanlara yardım edeceğim. Çocukluğumdan beri işimi en iyi şekilde yapacağım. “Bugün benim en mutlu günüm”.

“Hayatımda bu günü bekledim”

Oğluna avukat kıyafeti giydiren Semra Şahin, “Oğlumla gurur duyuyorum. Hayallerini hep paylaştım. Bugün en mutlu günüm. Hep bu günü hayal ettim. Bizi yaşatan Allah’a şükürler olsun. bugün.”

Ahmet Kolsuz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi