Cumhuriyet Üniversitesi Kız Rugby Takımı Kuruldu

Cumhuriyet Üniversitesi Kız Rugby Takımı Kuruldu
14:06 - Mart 17 2019 Pazar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde kız öğrenciler Rugby takımı kurarak, güç, cesaret ve çevikliklerini gösterdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıllarda kurulan erkek rugby takımı kurulmuştu. Bu yıl da gözü kara kızlar rugby öğrenmek için kolları sıvayarak çalışmalara başladı. Güç, çeviklik ve cesaretlerini sergilemek isteyen genç kızlar, rugby konusunda oldukça iddialı bir konuma yükseldi. Günümüzde en sert spor dallarından birisi olmasına rağmen Cumhuriyet Üniversitesi kız takımının yoğun antrenman dönemine girdikleri biliniyor. Rugby antrenörü olan Emil Aliyev nezaretinde kurulan Kız Rugby Takımının adı ise; Kangals Kadın Rugby olarak belirlenmiş durumda.
Sert Olduğu Kadar Saygı İsteyen Bir Spor Dalı

Sivas Kangals Rugby takımı 2.kademeli Uluslararası takım antrenörü Emil Aliyev, Rugbynin sert ama rakibe saygı duymayı gerektiren bir spor dalı olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte bu spor dalının cesaretli olmayı da gerektirdiğini belirten Aliyev “Bizim erkekler rugby takımımız vardı. Kadın takımımız eksikti ama kadın takımımızı tamamladık. Bu bizim 4’üncü antrenmanımız ve katılım da baya iyi. Yeni gelen arkadaşlarımızı da bekliyoruz. Rugby sert bir spor ama kurallar çerçevesinde rakibine saygı duyarak oynarsan sakatlanmazsın ve bir şey olmaz. Bayanların takımı Türkiye’de 7 kişiden oluşuyor. Orada hız ve teknik daha fazla. Çarpışmalar olur tabi ki ama o kadar zor değil. Erkek rugby takımından oyuncular kızlara söylediler onlar da olumlu baktılar. Ben gelmeden önce rugbyi bilen yoktu ama şimdi birçok kişi rugbynin ne olduğunu biliyor. Turnuva Aralık’ta başlıyor, o zamana kadar kadro kurmalıyız. O zamana kadar antrenmanlarımızı iyi yapmalıyız. Hedefimiz herkesin hedefi olduğu gibi şampiyonluk. Ama benim için şampiyonluktan önce rugbyi yaymak” diyor.

Kadın Sporcuların Hedefi Şampiyonluk

Bu sporun başta sert geldiğini ama sonra alıştığını belirten takım üyelerinden Aybüke Geçimli, “Takıma katılma teklifi arkadaşımdan geldi. Kondisyonun güçlü, kendin beceriklisin yani yapabilirsin şeklinde takıma katılma teklifi yaptı. İlk başta yapamayacağımı söyledim. Sert olduğunu düşündüğüm için. Ama başladıktan sonra sorun olmadı ve her şey yolunda. Hedefim şampiyonluk ve daha iyi bir yerde olabilmek. Şu an çok yeniyiz ve daha önce uğraşmadığımız bir dal olduğu için zorlanıyoruz” dedi.

Zor Ama İmkansız Değil!

Kız takımı oyuncuları arasında yer alan; Edanur Derin ise hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtip, “Erkek takımının olduğunu biliyorduk. Kız takımının açılması için de talepte bulunduk. Erkek takımının kaptanı sayesinde kız takımını topladık ve antrenmanlara başladık. Zor bir spor ama imkansız değil. İlk başta yapabilir miyiz, yapamaz mıyız diye çok düşündük. Ama zor değil. Şu an antrenmanlar çok eğlenceli geçiyor. Hedefler şampiyonluk” diye konuştu.