Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisindeki kazada: 1 ölü, 3 yaralı

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisindeki kazada: 1 ölü, 3 yaralı
17:39 - Mart 28 2019 Perşembe

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde yarış yaptığı iddia edilen ve içinde üniversite öğrencilerinin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Bir kişinin öldüğü kaza, 17.30 sıralarında Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde meydana geldi. Elde edilen bilgilere göre, Y.S.C. (20) idaresindeki 58 ABB 790 plakalı otomobil aşırı hız sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle takla atarak devrildi. Kazadan hemen sonra olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri çağrıldı. Takla atan araçtaki sürücü ile birlikte araçta bulunan üniversite öğrencileri kız kardeşler Şeyma K. (22), Büşra E. K. (24) ve E.D.Ö. (20) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Numune Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Takla atan aracın içinden ağır yaralı olarak çıkarılan Şeyma K. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Araç durmaya çalışırken 45 metre fren yaptı

Kazadan hemen sonra olay yerine gelen trafik ekipleri yaptıkları incelemede yolda 45 metre fren izi tespit etti. Ayrıca otomobilin 40 metre takla atarak durduğu belirlendi. Takla atan otomobilin başka bir otomobil ile yarış yaptığı iddia edildi. Polis ekipleri bu kaza ile ilgili inceleme başlattı.