Cumhuriyet Üniversitesi Cerrahi Onkoloji Kliniği’nden büyük başarı

Cumhuriyet Üniversitesi Cerrahi Onkoloji Kliniği’nden büyük başarı
21:46 - Aralık 17 2020 Perşembe

Türkiye’de çok az sayıda hastanede yapılan kapalı yöntemle mide kanserinin ameliyatı Sivas’ta ilk defa Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Cerrahi Onkoloji Kliniğinde, mide kanseri hastalarının yüzlerini güldürecek yeni bir ameliyat yöntemi gerçekleştirildi. Daha önce Türkiye’de çok az hastanede uygulanan bu yöntem Sivas genelinde ilk olma özelliği de taşıyor. Ameliyatın en büyük özelliği de oldukça kapsamlı ve ağır bir ameliyat olan mide kanseri operasyonunun hastanın karın bölgesine açılan minik deliklerden robotik cerrahi sayesinde sorunsuz ve kolay bir şekilde icra edilebilmesi olarak göze çarpıyor.

Bu başarılı operasyonu üniversite bünyesinde başlatan Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Karadayı yaptığı açıklamada, bu ameliyatın Sivas genelinde ilk kez kendileri tarafından yapıldığını ve daha önce ameliyatını yaptıkları 2 hastalarının yapılan rutin kontrollerinden sonra onlarla birlikte yemek yiyerek son durumlarını kontrol ettiklerini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi