Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YKS tarihi hakkında açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YKS tarihi hakkında açıklaması
18:00 - Haziran 26 2020 Cuma

Sosyal medyada gençlerle bir araya gelen Erdoğan aşağıdaki açıklamaları yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yazık ki, korona virüsü salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav programlarını etkiledi. Öğrencilerin bir ay daha gereksiz yere test stresi yaşaması engellendi. Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir önlem olarak belirlendi. Sınav tarihi Haziran olarak belirlendi. Böylece, ilk tarihe göre hazırlanan öğrencilerin bir ay daha gereksiz yere sınav stresi yaşaması engellenmiş, sınavı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmek için gerekli tüm önlemler alınmıştır.

Erdoğan, YKS tarihiyle ilgili olarak, “Bu tarihin turizm endüstrisini canlandırmaya kararlı olduğu iddia ediliyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK’deki hazırlıklara ek olarak, pedagoglar, öğrenciler ve velilerle yoğun istişareler gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar sonucunda öğrencilerimizin daha iyi olacağı görülmüştür. sınavı mümkün olan en kısa sürede yapın. ”

“Her tanınmış gencin barış içinde çalışması için bir çalışma ortamı sağlamaya kararlıyız”

Erdoğan, başvuran her öğrencinin kredi ya da burs alabileceğini söyledi. “Kredi veya burs alan öğrenci sayısı bu yıl 1 milyon 600 bine ulaştı. Yıl sonunda 17 bin 450 yeni yatakhaneyi hizmete sokacağız. Tek arzumuz size tüm enerjinizi ve zamanınızı vermek Kendinizi daha iyi eğitin, bunun dışındaki tüm sorunları çözmek için, sanayide ve tarımda çalışmak için bir insan eksikliğimiz, diğerinde ise ciddi bir genç işsizliği var, bu çarpık resmi değiştirmemiz gerekiyor. huzur içinde çalışmak için bilgi ve yeteneğiyle öne çıkan her genç insan. ”

Meslek liselerinin pandemi sürecinde hiçbir zaman boşta kalmalarının altını çizen Erdoğan, “Maskeler ve tulumlar üreterek sürece ciddi katkıda bulundular. Benim için imam hatip ne olursa olsun, meslek lisesi, Anadolu lisesi ve diğer okullarda okuyan çocuklarımız her zaman birdir. ”

“Sosyal medyadan nefret etseydik, bu kadar yaygın ve etkili bir şekilde kullanmazdık”

Erdoğan, “Dijital platformların ve sosyal medyanın günümüz dünyasında asla ihmal edilemeyecek önemli bir araç olduğunu biliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda kullanabilmelerini sağlamak benim görevimdir. milletimizi yasal düzenlemelerle güvenilir bir internet kanalına getirecek. ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada güçlü bir yasal altyapı oluşturmaya hazır olduklarını söyledi.

“Dünyadaki koronavirüs salgına karşı örnek bir mücadele yürüttük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde ilk davanın tespit edildiği tarihten itibaren koronavirüs salgınına karşı örnek bir mücadele gerçekleştirdik. Günlük davanın ve ölüm sayısının henüz istediğimiz seviyelere düşmediği gerçeği dikkat ve önlemden vazgeçmemeliyiz. ”

“Oh, heyecanlanma, sakin ol”

Sınava girecek öğrencilerle konuşan Erdoğan, “Oh, heyecanlanma, sakin ol. Sakin ve sakince inanıyorum ki siz (öğrenciler) bu sınavları büyük bir başarı ile geçireceksiniz. Rabbim zihninizi açsın. ve şansın. ”

Mustafa Biçer

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi