Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Srebrenica Soykırımı’ bildirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Srebrenica Soykırımı’ bildirisi
19:00 - Temmuz 11 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenica Soykırımı ile ilgili resmi sosyal medya hesabını paylaştı. Erdoğan, “Tarihin acı dolu ve utanç verici sayfalarından biri olan Srebrenica Soykırımı’nın 25. yıldönümünde aziz şehitlerimizi anıyorum ve üzücü ailelerine ve akrabalarına başsağlığı diliyorum. Boşnak kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız ”dedi.

“Keşke dünyanın bir başka coğrafyasında bir daha olmayacak”

Erdoğan da görevine bir video ekledi. Konuyla ilgili görüntüler, Erdoğan videosu gerçekleşti, “Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye ve yaşadığımız dünyaya ulaşan haberler bu nedenle acıyı tanımlamak imkansız. O gün yaşadığınız sıkıntılar ne olursa olsun, aynı şekilde hissettiğinizden emin olun. Uzakta olmanın çaresizliği, burada yüreğimizde hissettik.

Tabii ki, bazı izler silinmez, bazı ağrılar telafi edilmez, kayıp genç fideler geri gelmez, ancak dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte yaşamayı destekleyen bir anlayışla geleceğe bakmalıyız. Keşke buradaki ıstırap ve ıstırap, dünyanın başka hiçbir coğrafyasında bir daha olmayacak. Katliamda hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet; Ailelerine, sevdiklerine ve Bosna-Hersek’ten gelen tüm kardeşlerime başsağlığı diliyorum. ”

Cevdet Fırat Aydoğmuş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi