Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıdem tazminatı beyanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıdem tazminatı beyanı
17:00 - Haziran 27 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Görünüş Törenine video konferans ile katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgına rağmen birçok yatırım yaptık. Mayıs ayından bu yana yavaşlayan bu salgın süreçteki kayıplarımızı telafi edebileceğimize inanıyorum. Tüm öncü göstergeler ülkemizin ciddi bir sıçrama eşiğinde olduğunu göstermektedir. Kıdem tazminatı konusunda da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız, işçilerin kıdem tazminatı haklarını, kimsenin insafına bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Konağı’ndan canlı bir bağlantı ile Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Ortaya Çıktı Töreni’ne katıldı. Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

Programda canlı bir bağlantıyla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi ülkemizin 25 nehir havzasından biri olan Ergene havzası 1,5 milyon vatandaşa ev sahipliği yapıyor. Bu havzada birçok tarım ürünü yetiştirilmektedir. Havzanın korunmasına ilişkin yatırımlar öncelikle yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. Bölgedeki yerel yönetimler bu havzayı yıllarca korumak için gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Kötü eğilimi durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planını başlattık. Tüm canlılar için tehlike arz eden ciddi bir tabloyla karşılaştık. Ergene havzası eylem planını başlattık. Yaklaşık 2,5 milyar lira harcayarak kararlı davrandık. 1 milyon 238 bin dekar sulayacak 25 sulama projesinden 24’ü hizmete girdi.

Sanayicilerin üzerlerine düşeni yapması önemliydi. Temiz suları Marmara Denizi’ne boşaltmak için derin deşarj projesine başladık. Ağustos ayında temizlenen suların ilk deşarjı yapılacaktır. Tünelin içinde yerli ve ulusal tünel açma makinemiz ‘Lale’ var. Yerel ve ulusal tünel açma makinesi ‘lale’ ile ışığı göreceğiz. Türkiye bu makineleri üreten sekiz ülkeden biridir. Türk mühendisler, 3,25 metre çapında bir Türk firması ve 12.000 parçalı bir makine tasarladı ve üretti. Geçmişte bu makineye sahip olsaydık, Bolu Tüneli birkaç yıl içinde tamamlanmış olurdu. Bugün inşa etmeyi bitirdiğimiz tünele Aralık ayında atık su sağlayacağız. Projenin diğer tüneli de Ekim ortasından itibaren tamamlanacak. Projeyi bitirdiğimizde, 300’den fazla fabrika sisteme dahil edilecek. Bu yatırımlarla Ergene Nehri’nin su kalitesini önemli ölçüde artıracağız. ”

“Salgın hastalığa rağmen birçok yatırım yaptık”

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye salgın dönemine karşı mücadelede sağlık altyapısı alanında önemli projelerin geliştirilmesi ihmal edildi. Salgına rağmen birçok yatırımı tamamladık. Tüm sanayi tesislerimiz ciddi hem iç talep hem de ihracat için atılım.2018 yılında kurulan Türkiye, salgın enflasyon spreyinde tekrar yükselişe geçtiğinde ilgiyle karşı karşıya.Yavaşlayan bu salgın süreçteki kayıplarımızı telafi edebileceğimize inanıyorum. Önde gelen tüm göstergeler ülkemizin ciddi bir atılımın eşiğine geldiğine işaret ediyor, hedeflerimize doğru yürümeye kararlıyız Siyasi ve ekonomik düzende, salgının Türkiye önünde açık görünmesinden sonra yeniden şekillendiği görülüyor. Devletimiz bu seferberliği tüm imkanları ile destekleyecek Salgın hastalığa rağmen teşekkür ederim, ilk olarak sadece organize sanayi bölgelerinde 520 yeni fabrika açıldı. 5 ay.

“Hedefimiz, çalışanlarımızın kıdem tazminatı haklarını, birinin merhametine bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır”

Kıdem tazminatı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir çalışanımızın haklarını korumak, ülkenin ve kendisinin Başkanı olarak birincil görevimizdir. Amacımız, çalışanlarımızın kıdem tazminatı haklarını, birinin merhametine bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır. Her zaman söylerim. İşveren sendikaları, işçi sendikaları bir araya geliyor, bunu kendi aralarınızda yapıyor. Eğer kendi aranızda halledemez ve ‘kabine alın’ diyemezseniz, burada bir niyet vardır. Ne Başkan ne de kabinemiz böyle bir niyet için bir araç olamaz. Neden bu işi kendi aralarında çözmüyorsun? Neden kendi aralarında baş edemiyorsun? Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin kendinize bakmamasını zorlaştırmak ister misiniz? Çalışan kardeşlerimizde olduğu gibi bu konuda da aynı anlayışla hareket edeceğiz. ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Yüksek teknoloji ürünü geliştirmeden yazılım ve yapay zekaya kadar dünyanın geleceği olarak görülen her alanda en ileri ülkeler arasında olmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi