Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yılbaşı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yılbaşı mesajı
12:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020’nin son gününde 2020 yılını geride bırakarak, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni umut ve beklentilerin girdiğini, Türkiye’de, bölgede ve dünyada tüm halk için yeni Gregoryen yılı olduğunu belirten yeni yıl mesajı yayınladı. hiç fırsatı olmamasını isteyen. Geçtiğimiz 2020’nin corona virüs salgını başta olmak üzere pek çok zorluğun yaşandığı bir yıl olduğunu kaydeden Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü, geçen yüzyılın en büyük sağlık krizi olarak tarihe geçti. Salgınla birlikte maskelerden solunum cihazlarına, sarf malzemelerinden ilaca kadar üretimin her alanında dünyada ciddi sorunlar yaşandı. Güçlü sağlık altyapımız ve zamanında aldığımız önlemler sayesinde salgının en kritik aşamasını en az hasarla atlatmayı başardık. Avrupa’daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yataklarımız ve 1 milyon 100 bini aşan sağlık ordumuzla süreci başarıyla yönettik. Kısa sürede tamamlayıp hizmete sunduğumuz 1008 yataklı iki acil hastanemizle bu alanda yeni bir dönem açtık. Yine bu dönemde 16 bin yataklı 16 hastane ve toplamda 10 ek hizmet binası açarak sağlık altyapımızı güçlendirdik. Sosyal güvenlik sistemimizin kapsaması sayesinde vatandaşlarımız bazı yerlerde olduğu gibi ciddi tedavi faturalarıyla karşı karşıya kalmadı. Salgınla mücadele için testten teşhis, tedavi ve ilaca kadar her türlü hizmeti ücretsiz olarak sunduk. Ayrıca salgının neden olduğu ekonomik zorlukları hafifletmek için birçok destek ve yardım paketi başlattık. Zor günlerdeki ustalarımız, çiftçilerimiz, üreticilerimiz, sanayicilerimiz, tüccarlarımız; Kısacası Türkiye’nin büyümesi, ter dökmek için güçlenmek için hiçbir emek talep etmeyen vatandaşlarımıza bırakmadık. Her kesime özel uyguladığımız programlarla ekonomimizi canlı tuttuk. Sosyal koruma kalkanı çerçevesinde milletimize aktardığımız nakit destek miktarı 45,5 milyar liraya yaklaştı. Bugüne kadar duyurduğumuz destek ve paketlerin toplam ekonomik büyüklüğü milli gelirimizin yüzde 10’una ulaştı. Tüm bu faaliyetleri sınırlarımız içerisinde başarıyla yürütürken yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ihmal etmedik. Cumhuriyet tarihimizin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirerek 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşı ailelerine kazandırdık. Mevcut tedavileri 233 insanımızın hava ambulansı ile Türkiye’ye getirdikleri yerde fırsat bulamamaktadır. 156 ülke ve 11 uluslararası kuruluşa ‘İnsanların en iyisi, insanlara en yararlı olandır’ tavsiyesini takiben tıbbi malzeme sağladık. “

Korona virüs salgınının bir süre daha etkilemeye devam edeceğinin anlaşıldığını belirten Erdoğan, “Aşı teminine ve geliştirilmesine önem vererek ülkemizi bu belirsiz geleceğe hazırlıyoruz. Yurt dışında geliştirilen ilk aşı serileri ülkemize gelmeye başladı. Test ettikten sonra inşallah kısa sürede hizmete alacağız. Salgın ortadan kalkana kadar tamam sloganımız olan temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine uymamız büyük önem taşıyor. 83 milyon, “Allah’ın izni ve lütfu ile tüm kurallara uyarak bu talihsizliği aşacağımıza inanıyorum” dedi.

“Ülkemizin dini özgürlüklerle hiçbir sorunu olmadığını dünyaya gösterdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran’ın halka “her zorlukta bir kolaylık olduğunu” duyurduğunu belirterek, “Korona virüsü salgını ile mücadele ettiğimiz bu acı günlerde millet olarak Rabbimizden pek çok müjde aldık. Özlemle, Fatih Sultan Mehmet’in iradesine uygun olarak 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya’yı dualar, dualar ve gözyaşları eşliğinde asli kimliğine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık.Ayasofya ibadetinin Türkiye’ye açılması kararı, Sadece bir ucube ortadan kaldırın, bir zincirden kaçtı da bir zincirden kurtuldu da iradesine çarptı.Sümela Manastırı örneğinde olduğu gibi, ülkemizin din özgürlüğü konusunda hiçbir sorunu olmadığını, attığımız bazı adımlarla dünyaya gösterdik. Rabbime sonsuz teşekkürler. Necip Fazıl’ın sözleriyle “Ayasofya’yı kutsal bir kitap gibi açma” şerefini bize verdikleri için Ayasofya-i Kebir Camii’nin ibadete açılmasının milletimize, ümmetimize ve tüm insanlığımıza hayırlı olmasını diliyorum. tekrar ty ”.

“Libya ve Dağlık Karabağ’daki zaferler, 2020’deki diğer sevindirici gelişmeler arasındaydı”

2020 yılında Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervlerinin sevincini ve Dağlık Karabağ’ın zaferini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz’de 405 milyar metreküp rezervle tarihimizin en büyük doğalgaz kaynağını keşfettik. Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarımızdan güzel haberler almayı umuyoruz. Libya ve Dağlık Karabağ’daki zaferler, 2020 yılındaki diğer sevindirici gelişmeler arasındaydı. Meşru hükümetin daveti üzerine Libyalı kardeşlerimize sağladığımız destek, Libya’da emperyalist coşku bıraktı. Trablus’u darbecilerin eline düşmekten kurtararak bu ülkede siyasi çözüm sürecinin yolunu açtık. Ülkemizin maddi ve manevi desteği sayesinde Dağlık Karabağ ve işgal altındaki Azerbaycan toprakları 30 yıl sonra özgürlüklerine kavuştu. Türkiye Karabağ’daki gelişmeleri yakından takip ettiği için Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında attığı her adımda biz de varız. Ülkeleri, toprakları ve bağımsızlığı için kahramanca savaşan Libya ve Azerbaycan şehitlerini buradan bir kez daha rahmetle anıyorum. Dağlık Karabağ zaferini milletimize, Türk dünyasına ve tüm Azerbaycan Türklerine diliyorum ”dedi.

“Devlet olarak ülkemizin maruz kaldığı doğal afetlerde tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yardımına koştuk”

2020 yılı Corona virüsü salgını, dünya ve Türkiye genelinde Türk milletine hizmet eden önemli programlara yönelik neden olduğu kısıtlamalara rağmen, çalışmaları ile hizmetleri değerlendirmeye çalışmaktadırlar ve yurt içinde 18 farklı yurt dışı, Türkiye ve Türk milleti adına 14 ziyarette 12 farklı ülke fark etti Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bunların yanı sıra Ankara ve İstanbul’da birçok programa katıldık, çok sayıda toplantı ve toplantı yaptık. G20 Zirvesi’nden Sayın Volkan Bozkır başkanlığındaki Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul toplantılarına kadar birçok uluslararası toplantıya video konferans ile de katıldık. Katıldığımız tüm toplantılarda ülkemizin çıkarlarını savunmanın yanı sıra batıda yükselen İslamofobiyi de gündeme getirdik. Her biri ülkemizin kalkınma yolculuğunun mihenk taşı olan yatırım ve hizmetleri sunmaya bu dönemde de devam ettik. Savunma sanayinden kültür ve sanata, tarımdan dış ticarete, ulaşımdan enerjiye birçok yatırımı ülkemize getirmenin heyecanını yaşadık. Devlet olarak ülkemizin maruz kaldığı doğal afetlerde vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Hem enkazın kaldırılması hem de zararların tazmin edilmesi açısından en ufak bir kusur, adaletsizlik ve gecikmeye izin vermedik. Üçüncü çeyrekte elde ettiğimiz yüzde 6,7’lik büyüme oranını, çabalarımızın, ülkemizin bu süreçteki başarısının ve yeni dönemdeki güçlü potansiyelinin bir göstergesi olarak görüyoruz. Ekonomimizi güçlendirecek, demokrasimizin, hak ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek reformların hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah yeni yılda son düzenlemelerini yaptığımız kapsamlı reform programlarımızı milletimizin takdirine sunacağız. Ülkemize ve milletimize hizmet etmenin önündeki hiçbir engeli tanımadık, tanımadık. Son 18 yılda olduğu gibi 2021 yılında da “aşkın olanı aşan çalışan yorulmak bilmez” inancıyla çalışmaya ve koşmaya devam edeceğiz. Milletimin her ferdinden, özellikle yılbaşı gecesi hayatlarının her günü ve her anında kurallara uyarak ülkemizin salgını bir an önce aşma mücadelesine destek olmalarını istiyorum. Rabbim yardım ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle özellikle salgın, deprem, çığ ve sel felaketi nedeniyle geride bıraktığımız kardeşlerimiz; Ülkemizin hayatta kalması için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Yeni yılın ülkemize, bölgemize ve dünyamıza güvenlik, huzur, mutluluk, sağlık ve refah getirmesini temenni ediyorum ”dedi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi