Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi açılış: ‘Geleceğe giden yolu biz inşa ettik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi açılış: ‘Geleceğe giden yolu biz inşa ettik’
18:00 - Eylül 4 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

Yap-İşlet-Devret ile ülkemize kazandırdığımız bu yolun 1. ve 3. bölümlerini hizmete açtık. Bölüm 2 yıl sonundan önce trafiğe açılacaktır. Geçtiğimiz aylarda yapılan ihalenin tamamlanmasıyla önce Denizli’ye ardından Antalya’ya ulaşacak. Çanakkale Köprüsü tamamlandığında en yoğun insan ve araç trafiğinin yaşandığı bölümde sorun çözülecektir. Hizmete aldığımız bu proje ile trafik akışı güvenli bir şekilde sağlanacaktır. Mevcut yol 4 saat 14 dakikada kapatılırken, bu karayoluna 2 saat 22 dakikada ulaşılacak. Bu karayolu ile zamandan 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira kazanç elde edilecek. Önemli turizm merkezlerine ulaşıma da ciddi katkılar sağlayacaktır. 6,5 milyon bitki ve 1,1 milyon çimlenme ile bölgenin manzarası da değişecek. Yoğun ağaçlandırma çimlendirme yapmak gereklidir. Diğer bir özelliği ise fiber iletişim ağı, sensör ve kameralar ile akıllı bir yol olarak tasarlanmış olmasıdır.

Akıllı ulaşım sistemleriyle donatılan otoyol, 275 kilometre karayolu ve 55 kilometre erişim yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğa sahip. 105 kilometre uzunluğundaki Ankara-Acıkuyu Kavşağı’nın ilk bölümü ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı-Gölcük Kavşağı arasındaki üçüncü bölüm hizmete girecek ve Ankara-Niğde arasındaki seyahat süresini 4 saat 14 dakikaya indirecek 2 saat 22 dakika. Ankara’yı kesintisiz bölünmüş bir yolla Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’ya bağlayacak karayolu ile yılda 127 milyon 551 bin litre yakıt tasarrufu sağlanacak.

Ülkemizin toplam karayolu uzunluğu 3 bin 295 kilometreye ulaştı. İşe geldiğimizde bölünmüş yollarda uzunluk 6 bin 100 kilometre idi. Buna 21 bin 400 kilometre ekleyerek toplam 27 bin 500 kilometreye çıkardık. Toplam karayolu ağı 68 bin 429 kilometreye ulaşıyor.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve mücadelesi ne olursa olsun zafere taşıyacak geleceği. 2053 ve 2071’de İstanbul’un fethinin 600. yıldönümü vizyonunu taahhüt eden Malazgirt, Zaferin 1000’inci yıldönümünü Türkiye’de bırakmak için uygulayabilir. Elde ettiğimiz her başarıyı bu yolda atılan bir adım olarak görüyoruz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi