Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar!
19:00 - Aralık 28 2020 Pazartesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR:

İlk iletişim uydumuzu 2022’de uzaya gönderiyoruz.

1 milyon yazılımcının böyle bir projesine gençlerimizin ilgisi, geleceğimiz için bize umut verdi. Şimdi bu çalışmaları daha da ileri götürüyoruz. Güçlü ve caydırıcı bir altyapı oluşturuyoruz.

Salgın sırasında en çok konuşulan konulardan biri gıda üretimiydi, kuraklık bunu daha da anlamlı hale getirdi.

Bugün 140 ülke, başka yerlerde arazi kiralayarak kendilerini geleceğe hazırlamaya çalışıyor. Arazi kiralamanın amacı bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil, yarım asır ve bir asır sonrasının ihtiyaçlarını karşılamaktır. Türkiye’de birçok yerde arazi kiralamaya başladık.

Türkiye, alınan her karara karşı, her saldırı için yılmaz avukatlığını üstleniyor. AİHM, ülkemiz ile ilgili bir davada, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde kendi hukuki süreçlerine ve benzer davalarda verdiği kararlara aykırı hareket etti. İkili stand uygulamıyoruz dedik. Vay be efendim, böyle bir şeyi nasıl söylersiniz? Yani kendileri olsalardı, hemen serbest bırakırlardı. Arkalarında durdukları kişi kim? 37 nitelikli adam öldürme, 29 cinayete teşebbüs, 25 gözaltı, 395 hırsızlık, 15 yağma, 380 işyeri ve konut dokunulmazlığı ihmal edilmiş; Türk bayrağının yakılmasından ve 6-8 Ekim olaylarından sorumluydu.

ASGARİ ÜCRET

Ocak 2021 itibarıyla asgari ücret yüzde 21,5 artacak, bekar ve çocuksuz çalışanlar için net 2 bin 826 TL evli ve çocuklar için 3 bin 14 TL uygulanacak. Salgın dönemimizde işverenlere destek olmaya devam edeceğiz. Böylece işveren ve çalışanlarımıza 6,5 milyar TL ek kaynak aktarmış olacağız. Kısa çalışma ödeneğinin süresini Şubat ayı sonuna, peşin ücret dönemini 17 Mart’a kadar uzattık.

EĞİTİMLE YÜZE YÜZ!

Yüz yüze eğitime verdiğimiz molayı 15 Şubat 2021’e uzatıyoruz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi