Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macron’a tepki: ‘Krizde İslam’ açıklaması saygısız bir provokasyondan daha fazlasıdır ‘

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macron’a tepki: ‘Krizde İslam’ açıklaması saygısız bir provokasyondan daha fazlasıdır ‘
17:00 - Ekim 6 2020 Salı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Macron’un Müslümanların hakim olduğu bir şehirde ‘İslami krizde’ açıklaması saygısızlıktan çok açık bir provokasyondur. İslam’ın Fransız Cumhurbaşkanı olarak yapılandırılmasından bahsetmesi küstahlık, kabalıktır. Hiç duydunuz mu? Ağzımızdan Hıristiyanlığın inşası … “Yahudiliğin yapılanması” diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki İslam’ın yapılanması diye böyle bir ifade alıyorsun? “Dedi.

Uzun yıllardır demokrasinin beşiği olan Batı ülkelerinde ırkçılığın, ayrımcılığın ve İslamofobinin zehirli bir sarmaşık gibi yayıldığını belirten Erdoğan, “Müslüman işyerleri neredeyse her gün faşist grupların hedefi. sokaklarda, çarşıda, okulda başörtüleri nedeniyle fiili tacizler … Neredeyse her gün saldırıya uğrayan, hakları gasp edilen ve sırf Türk ve Müslüman oldukları için kovulan halkımızın haberlerini alıyoruz. Neo Nazi terör, vatandaşlarımız kadar Yahudileri, Afrikalı, Asyalı göçmenleri, Müslümanları ve DEAŞ gibi ideolojik fanatizmi olan Avrupalı toplumları hedef almaktadır.Özellikle camilere yönelik eylemler ve diğer dinlerin ibadetleri akıl almaz boyutlara ulaşmıştır: İsveç’te Kuran’ın yakılması, Kuran’ın Norveç’te, Fransa’da kırılması, basın özgürlüğü adına Peygamberimize hakaretler Azizlerimize saldırılara neden olan çizgi filmlerin teşviki onlar sadece birkaç “dedi.

“Neo Nazi yapıları orduda ve güvenlikte rahat bir şekilde organize ediliyor”

Batı dünyasının bir kanser hücresi gibi büyüyen bu tehditle yüzleşecek cesareti olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Camilere ve Müslüman işyerlerine saldıran katiller yargılanmıyor bile. Irkçılık ve İslamofobi olduğunu çok açık ve net söylüyorum. Bugün birçok Batı ülkesinde devlet tarafından korunmaktadır. Neo Nazi yapıları. Ordu ve polis içinde rahat bir şekilde örgütlenir. Medya bu örgütlerin halkla ilişkiler faaliyetlerini fiilen yürütür. Avrupa ülkeleri terör eylemlerinin faillerine göre hareket eder. ” dedi.

“Macron’un ‘Krizdeki İslam’ ifadesi saygısız bir provokasyondan daha fazlasıdır.”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’yi susturdukları sorunları çözmeleri gerekiyor. Yanlışlıkla düşmanlık yaratmanın başımıza gelmeyeceğine inanıyorlar. Sorunlar nasıl dibe vurmuş devekuşu kumu sayılınca ortadan kalkmaz. Bugün görmezden geldikleri sorunlar aleyhine olacaktır. Avrupalı siyasetçilerin başarısızlığını maskelemek için kullandıkları Müslümanlara saldırmak Şimdi bazı başbakanlar ve cumhurbaşkanları da geçmişte faşist grupların oy toplamak için kullandığı ucuz politikaya dönüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron da bu kervana katılıyordu.Macron’un ‘İslami kriz’ sırasında Müslümanların çoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı açıklama saygısızlık … Bir hafta ‘ilişkilerimizi iyileştirelim’ dediği zaman ne kadar çabuk saygı duyulduğunu unutuyor ve 10 gün önce Fransız Cumhurbaşkanı olarak yolunu gösteriyor.Fransız Cumhurbaşkanı olarak İslam’ın yapılanmasından bahsetmesi küstahlık, kabalıktır.Hristiyanlığın inşasını bizim mou’dan hiç duydunuz mu? ths? Yahudiliğin inşası denen bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki İslam’ın inşası diye böyle bir ifade alıyorsun? Ona yönelik devlet destekli çözüm, totaliter toplumların ayırt edici özelliğidir. “

“Bu zihniyet samimi Müslümanları yabancılaştırırken, DEAŞ ve FETÖ gibi istismarcıların önünü açıyor.”

Macron’un İslam dünyasının krizinden bahsederek Fransa’daki krizi örtmek istediğine işaret eden Erdoğan, “Aşırılıkçılıkla mücadele yasasıyla asıl amacın fanatizme karşı savaşmak değil hesaplaşmak olduğu anlaşılıyor. Avrupa İslamı ve Fransız İslamı gibi kavramlarla Müslümanlara ateist bir dindarlığın empoze edilmesi amaçlanıyor.Bu zihniyet samimi Müslümanları yabancılaştırırken DEAŞ, FETÖ gibi istismarcıların önünü açıyor.Canat, mal ve şeref. Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımızın% 100’ü bu ülkelere emanet, özellikle de dünyanın üç günlük hayatında hakkımız için feda etmiyoruz.Devlet başkanları, kutsal halkla ilgili konularda konuşurken çok dikkatli olmalılar. özellikle cahil olduğu konular hakkında konuşurken çok dikkatli olması gerekiyor. Ona bunu defalarca söyledim. ‘Bu işleri bilmiyorsun’ dedim. Onun yerine sorumlu bir devlet adamı gibi davranmasını bekliyoruz. artık sömürü valisi gibi davranmak. Türkiye’de asimilasyonla karşı karşıya olduğumuz şeyin entegrasyonunu çok şiddetle savunduğumuz için. Yurt dışındaki kardeşlerimize geri çekilmemelerini, her zaman görünür olmalarını tavsiye ediyoruz. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın kimliklerini koruyarak sağlıklı entegrasyonuna yönelik tüm çabaları desteklemeye hazırız. “Dedi.

İstanbul, Hatay ve Mardin gibi şehirlerin bir arada yaşama kültürünün sembolü olduğunu kaydeden Erdoğan, “Avrupalı siyasetçilerin bu şehirlerden öğrenecekleri dersler var. Yurtdışında görev yapan imamlarımız ve din hizmetleri danışmanlarımız hem dini ihtiyaçların karşılanmasında önemli roller üstlenmişlerdir. DEAŞ gibi, din görevlilerimizin yürüttüğü çalışmalar, sapkın akımların Türk toplumuna girmesinin engellenmesinde büyük rol oynadı. Bu kazanımları dinamitlemek yerine yaymak. “Farklı yerlerde durmaya ve hoşgörüyü yüceltmeye devam edeceğiz. Bin yıldır olduğu gibi gelecekte de tüm insanlığın barışı, sükuneti ve refahı için savaşmaya devam edeceğiz. “

Abdullah Sarıca – Derya Yetim – Hülya Keklik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi