Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine sonrası önemli açıklamalar
20:12 - Kasım 28 2022 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle :

Yaklaşık 3 haftalık aradan sonra yaptığımız Kabine’de yine ülkemizin geleceğine, milletimizin beklentilerine ilişkin konular vardı. Hasankeyf Tüneli ve bağlantı yollarını yaptığımız 8 Kasım’da İsveç Başbakanı’nı ülkemizde ağırladık. 1992 yılında kurulan 2010 yılında konseye dönüşen,, Türk Devletleri Teşkilatı bugün dünyanın önemli uluslararası yapıları arasına girmiştir. Türkiye olarak teşkilatın önümüzdeki dönemde hedeflediğimiz küresel ve bölgesel için her türlü katkıyı yapacağız.

14 Kasım’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yurt içinde ve yurt dışında eylemle bağlantılı birçok kişi yakalandı. Saldırının ardından G-20 de muhataplarımıza teröre karşı duruşumuzu ifade ettik.

Rusya ve Ukrayna liderleriyle görüşecek, bölgemizde yaşanan krizi en aza indirmeye çalışıyoruz. Taraflara yaptığımız telkinler sayesinde tıkanma noktasına gelen tahıl sevkiyatının 120 gün daha uzamasını sağladık. Katar Dünya Kupası açılışı… Açılış törenine katılan diğer liderlerle samimi bir görüşme gerçekleştirdik.

 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi