Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem kuşağında önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem kuşağında önemli açıklamalar!
21:12 - Ekim 31 2020 Cumartesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR:

Yapım çalışmaları ile en kısa sürede evleri yıkılan ve oraya taşınan vatandaşlarımız için bu evlerin yapılmasını sağlayacağız. Belki de vatandaşlarımız arasında kira bulan arkadaşlarımızın kira bedelini bizzat ödemeleri şartıyla oraya yerleşmelerini sağlayacağız.

Bildiğiniz gibi dün İzmir Seferihisar ilçemizde merkez üssü Ege Denizi açıklarında dün 14-51 tarihlerinde 6,6 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Ve bu deprem neticesinde şu an 37 ölümümüz var. 885 yaralı var.

667 tanesi taburcu oldu. 218 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. 8 Yoğun bakım var. 3 tanesi ağır. Şu ana kadar enkazdan kurtarılan vatandaşımızın sayısı 103’tür.

Bu süreci Meclis Başkanımız veya Başkan Yardımcımız olsun bakanlarımız takip ediyor. Diyanet işleri, AFAD’ımız, Kızılay’ımız kurum olarak hep buradaydı.

İzmir Valimiz süreci benimle koordine etti. Belediye Başkanı da bu süreçte yer aldı. İzmir Milletvekilimiz Binali Bey de aynı şekilde süreci yakından takip etti. Tüm İzmirli milletvekillerimiz de süreci takip etti.

Bir diğer konu da AFAD, Sakarya, Bursa ve 3 MOBIL koordinasyon aracı burada çalıştı. 35 mobil baz istasyonu sevk edildi ve 25’i halihazırda kuruldu. Tüm bunlara ek olarak bugüne kadar 24 milyon ödenek gönderdik. Valimiz koordinasyonunda ihtiyaca göre yapılacak talep ile bu sürekli bir devamıdır.

ALAKALI HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi