Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Afyonkarahisar’da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Afyonkarahisar’da önemli açıklamalar
15:00 - Nisan 18 2023 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Cuma günü vasıl olacağımız Ramazan Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyorum. Bugün burada sizinle buluşarak bayramı erken yaşamış olduk. Biliyorsunuz, geçtiğimiz ağustos ayında büyük taarruzun 100. yılında yine sizlerle kucaklaşmıştık. bu ziyartte hasret gidermenin yanında Afyon’un milli mücadelede gösterdiği kahramanlıklarını yad etmiştik. Cumhuriyetimize giden yol Afyon’da kazanılan zaferle başlamıştı. Biz de 14 Ağustos 2001 tarihinde partimizi kurarken Afyon’dan yola çıkmıştık. Şimdi de cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı’na giden yolu yine Afyonkarahisar’dan başlatıyoruz. Afyon, gönlü ve kalbi ile, yüreği ve bileği ile sevdası ve sadakati ile her evladı Karahisar Kalesi kadar sağlam bir şehrimizdir. 

İşte Bunun için Afyon’un 14 Mayıs’ta göstereceği güçlü duruşla Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehri olacağına yürekten inanıyorum. Onun için buradayız. Büyük zaferden Türkiye Yüzyılı’na uzanan bu kutlu yolda bizi 21 yıldır yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Milli mücadeleyi zafere ulaştırırken olduğu gibi cumhuriyet tarihi boyunca da karşılaştığımız her zorluğu yeni bir atılımın başlangıcına dönüştürmeyi başarmış bir milletiz. Tek parti faşizmii aşan ilk adımı, demokrat partinin öncülüğünde gerçekleşen milli iradenin üstünlüğüne dayalı demokrasi hamlesi ile attık. Geri kalmışlık zincirini kırma idaremizi rahmetli Menderes’ten merhum Özal’a kadar uzanan bir çizgide verilen mücadele ile gösterdik.

Türkiye, son 21 yıldaki demokrasi ve kalkınma adımlarımızda asırlık hayallerine anca kavuşabildi. Birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizmi edebiyatı yapıyor. Bu edebiyatı yapan kim? Emperyalizmin tetikçisi, terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Londra tefecilerinden aldığı sözlerle sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal acaba Londra’dan ne kadar para aldın da geldin? Aldığın bir şey var mı? Laf… Evet, Bay Bay Kemal çıkmış bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor. 2013 yılına kadar biz IMF ile yürüdük. 2013’te bütün ödemeleri bitirdik ve yolları ayırdık. AK Parti budur.

Ey milletim… Sen şahitsin. Bizim siyasi hayatımızın tamamı emperyalistlerle ve onların taşeronlarıyla mücadele etmekle geçti. Emperyalistlerin silahşörlerine milletimizle birlikte göğsümüzle biz siper ettik. Faiz lobilerine geçit vermeyerek emperyalistlerin para musluklarını biz kestik.

“TCG ANADOLU’YU GÖRDÜKÇE KUDURUYORLAR”

Savunma Sanayii’nde yerlilik oranını yüzde 20’den yüzde 80’e çıkardık. CHP lobisi, masanın etrafındaki 7’liler, TCG Anadolu’yu gördükçe kuduruyorlar. Biz yaptık. Çünkü onlar yapamazdı. 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi