Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı!
21:00 - Aralık 14 2020 Pazartesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR:

Son zamanlarda ABD ve Avrupa’da ülkemize yönelik yaptırım söylemlerinin artması üzücü. Adaletsizliğin olduğu her yerde tepkimizi ortaya koyar, adaleti tesis etmek için çaba gösteririz. Çatışma arayan bir ülke değiliz. Kimsenin haklarımızı yemesine izin vermeyiz.

DAĞ KARABAKI

Karabağ’da yaşananlar kararlı duruşumuzu gösteriyor. Dağlık Karabağ’ın vatan özlemi sona erdi. Hakkın yalana üstün geldiği bir zaferi sembolize eder. Dağlık Karabağ’ın kurtuluşu ile Kafkasya’da yeni bir dönemin kapıları açıldı.

AZERBAYCAN İLE PASAPORT ARTIK!

Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı topraklardaki imar ve imar projelerini değerlendirdik. Artık pasaport yok, kimlik kartlarıyla Azerbaycan’a gideceğiz. “

2021 BÜTÇE KANUNU GÖRÜŞMELERİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden 2021 yılı bütçe kanunlarına ilişkin görüşmelerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

NEGATİF TABLOLAR ÇİZEN KURUMLAR ARADIĞIMIZ YERE ULAŞMIŞTIR!

Daha önce ülkemizle ilgili olumsuz fotoğraflar çeken kurumlar, değerlendirmelerini bizim tabirimiz haline getirmeye başladı. Tek merkezli olmayan ticaret ve finans üretiminin sorunları, salgında daha iyi görünüyordu. Salgın şartlara rağmen yılın ilk 11 ayında 251 fabrika organize sanayi bölgelerinde üretime başladı. Bu iyi gelişmelerin üretim tarafındaki istihdam üzerindeki etkilerini görüyoruz. Aldığımız tedbirler sayesinde işsizlik oranı Eylül ayında bir önceki yıla göre 1,1 puan azalarak yüzde 12,7 oldu.

BORSALARINIZIN BORÇLANMASI İÇİN VATANDAŞLARI ARAMAK!

“İnsanlarımızı birikimlerini TL olarak kullanmaya teşvik etmek istiyoruz. Birikimlerinizi dolardan TL’ye dönüştürün. Faiz, enflasyon, döviz bacakları ve maliyetleri üzerindeki baskıların üstesinden gelmek için yoğun bir mücadele içindeyiz. Faiz oranlarını makul seviyelere indirmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin her alanında medeniyet seviyelerini yükselterek muassa adımlar atacağız. Milli Uzay programımızın sunumunu bugün kamaramızda dinledik. Umarım ülkemizin bayrağını uzayda dalgalandıracağımız günler çok yakındır. “

YENİ KARARLARI AÇIKLADI!

Yıl sonuna kadar % 20’den % 10’a düşürdüğümüz stopaj dönemini 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz.

İşyeri kiralama hizmetinde % 18’den % 8’e düşürdüğümüz KDV oranını 1 Haziran’a kadar uygulamaya devam edeceğiz.

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerini 1 Haziran’a kadar uzattık.

Konaklamadan yiyecek-içeceğe, yolcu taşımacılığından bakım onarımına kadar birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerini 1 Haziran’a kadar uzattık.

Belediyelere, sahip oldukları veya sahip oldukları taşınmazların irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından doğan ücretlerde indirim veya erteleme kararı alma imkânı sağladık.

İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde 500 lira kiralama desteği vereceğiz.

Önümüzdeki 3 ayda esnafımıza toplam 5 milyar destek sağlamayı hedefliyoruz.

Hazine taşınmazları ve denizcilikte bulunan turizm tesislerinin kiralama, nihai izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanım izni, kullanım ve gelir payları ile özel konut sakinlerinin ödeme koşullarını başvuruya gerek kalmadan 1 yıl süreyle erteliyoruz. turizm tesisleri.

Salgından kısıtlamalarla doğrudan etkilenen 806 bin vatandaşımız ve 432 bin 567 esnafımız var. 3 ay boyunca ayda 1 milyon 239 bin 438 kişiye destek ödemesi yapacağız.

Esnafımızın hizmetine aylık 1 milyar 240 milyon liradan toplam 3 milyar 718 milyon lira destek verdik.

Vergiler, minibüsler ve servis operatörleri, pazarlamacılar, terziler, oto tamirhaneleri, restoranlar, pastaneler, bay ve bayan kuaförleri, pansiyonlar, yurtlar, kreşler, düğün salonu işletmecileri şeklinde vereceğimiz direkt esnaf destek ödemesinden yararlanacaklar. hibe.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi