Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Umarım gelecek bugünden daha güzel olur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Umarım gelecek bugünden daha güzel olur’
18:12 - Ağustos 15 2020 Cumartesi

Dün akşam haftasonunu memleketi Rize’de geçirmek için Rize’nin Güneysu ilçesine gelen Erdoğan, saat 15: 30’da Merkez mahallesindeki evinden ayrılarak Rize Valiliği’ne gitti. Sosyal mesafe kuralı gereği valilik önünde yapılan toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Bir yıllık ayrılığın ardından atalar ülkesi Rize’de yine sizlerleyiz. Toplam 525 milyon lira yatırımla 33 iş ve hizmetin toplu açılış töreni yapıyoruz. Kendim ve milletim adına emeği geçenleri kutluyorum ”dedi.

Lojistik merkezden Rize’ye müjde

Erdoğan, Rize’de lojistik merkez kuracaklarının müjdesini vererek, “Lojistik merkez için çalışmalar yapıldı, ihale bitti, inşaat başlayacak. Lojistik merkezini Rize girişinde gerçekleştireceğiz. Rize Artvin havalimanı inşaatı hızla devam ediyor, yarın teftişe gideceğim. Havalimanı inşaatını yerinde inceleyip ziyaret edeceğiz ”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüsü hastalığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan, Fatiha’yı okuyarak Erdoğan’ın ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diledi.

“İktidardaki birçok siyasi partinin toplam ömrünü aşan bir süre geçirme onuruna sahibiz”

AK Parti’nin kuruluşunun 19. Yılını kutladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Kasım ayı itibarıyla hükümetimizin 18. yılını geride bırakmış olacağız. İktidardaki birçok siyasi partinin toplam ömrünü aşan bir dönem geçirmenin onurunu yaşadık. Özellikle milletimiz girdiğimiz her seçimde kara kaşlarımıza ve kara gözlerimize bakarak birinci parti sıfatını vermedi. Milletimiz hizmete bakıyor. Duruşa bakar, söylenen kelimeye ve yapılan işe bakar. Kararını ona göre verir. Yalan, iftira, karanlık ilişkiler, vatanına ve milletine düşmanlıkla tanınmış bir kadro oluşturarak milleti aldatabileceğini düşünenlerin aptalları kısa sürede ortaya çıkar. Bu gerçeği geçmişten bugüne defalarca deneyimledik. Hasbi olmayanlar, samimi olmayanlar, gönüllerinde vatan ve millet sevgisi dışında coşku projeleri ve planları olanlar, sonunda gerçek yüzlerini göstereceklerdir. Kimin ne dediğiyle değil, milletimizin hangi yöne, hangi yöne baktığına bakarak yolumuza devam edeceğiz. “Enerjimizin bölünmesine ve zamanımızın gereksiz tartışmalarla boşa gitmesine ve dikkatimizin dağılmasına izin vermeyeceğiz.”

“Şu anda salgının olumsuz etkilerini en aza indirmeye odaklandık”

Şu anda salgının olumsuz etkilerini en aza indirmeye odaklandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık ekonomimizi yükseltmeye odaklandık. Şu anda Suriye ve Kuzey Irak’taki terör örgütlerini engellemeye odaklandık. Şu anda tüm dünyada en ileri düzeyde her alanda ülkemizin hak ve menfaatlerini elde etmeye odaklanmış durumdayız. Bu Türkiye’nin gerçek sorunları ve gerçek gündemi. “Bunun dışında, tartışmalar, bazılarının kasıtlı olarak, bazılarının bilmeden içine düştüğü diğer tuzaklardan oluşuyor.”

“Bir yerde bir sorun varsa onu dinlemek ve çözüm bulmak bizim görevimizdir” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

Ancak her sorunun kendi kanalı ve kapsamı içinde tutulması şartıyla bu yönde adımlar atılabilir. Tartışmaları kendi kanallarından alıp memleketin ve milletin kutsal yürüyüşünün önünde bir kama haline getirmeye çalışanlara tahammül edemeyiz. Kendi gündemlerini ve hesaplaşmaları kendi zihninde görmeye çalışanlar üzerimizde, alınmayın, onlara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye güzel sorunu çözmüş, reformlar geçirmiş güzel hayat, güzel milletimize atılamaz denen adımlar atılamaz taraf olarak bize güvenmenizi istiyoruz. Milletimize güveniyoruz. Umarım yarın bugünden daha iyi olur. ”

Erdoğan konuşmasının ardından toplam 525 milyon TL yatırımla 33 eser ve hizmetin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Hasan Fehmi Demir – Oğuz Bal – Kubilay Ateş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi