Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki gibi kritik bir dönemden geçiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki gibi kritik bir dönemden geçiyoruz”
17:00 - Kasım 7 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı 7. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada parti üyelerine seslenen Erdoğan, “Ülke ve millet olarak en az 100 yıllık kritik bir dönemden geçiyoruz. Anadolu topraklarından yeni bir saldırı ile ülkemize barış getirecek bir mücadele içindeyiz. Bunun en önemli göstergesi üye sayımızın 11 milyon 200 bine ulaşması … 250 bine ulaşması kadınlarımızın da bu mücadeleye sahip çıktığının bir göstergesidir. AK Parti 7. Olağan Kongresi’ni böyle bir ortamda düzenliyoruz. Kaderimizi milletimizin kaderi ve geleceği ile bir bütün olarak görüyoruz.Son 2-3 yılda teşkilatlarımızı yeni isimlerle güçlendirdik ve sadakat sözünden vazgeçmedik. Kurumuş dallar gibi Budanarak hedefe daha emin adımlarla ilerliyor, Allah’ın yardımı ve milletimizin verdiği güç dışında hiçbir şey aramadan yolumuzda yürüyoruz.

Millet ile bağını koparan, partisinden de koptuğu anlamına gelir. Türkiye demokrasisine ve milletimize katkımızın tanığı. Yaptığımız yatırımlardan ülkemizin tamamı faydalandı. Kahramanmaraş’a 18 yılda 35,5 milyar TL yatırım yaptık. İlimizde ikinci üniversiteyi kurduk. İlimizde üniversite öğrencileri için 39 spor tesisi ve yurdu inşa ettik. İlimizde 4 Millet Bahçesini hayata geçirdik.

“64 kilometrelik yolumuzu asıyoruz”

Sağlık alanında 14 hastane inşa ettik ve ayrıca 13 sağlık tesisi ihale ettik. TOKİ üzerinden 4112 konut projesi gerçekleştirdik. Bugün kentimiz için önemli olan 64 kilometrelik bir ulaşım projesi açacağız. Bu yolun ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş’ı hızlı trenlerle tanıştıracak projenin çalışmasını tamamladık. Havalimanımız yılda 2 milyon kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Kahramanmaraş’ın içme suyu sorununu tamamen çözdük. Kardeşlerim, Türkiye’ye yönelik saldırıların artmasıyla el ele büyüyor.

Türkiye’nin önündeki engellerin Erdoğan aleyhine büyüdüğünü kaydeden Erdoğan, ardından şunları söyledi:

“Türkiye büyüyor, gelişiyor ve maruz kalmaya yönelik artan saldırıları engelliyor. Kurtuluş Savaşı’nın ümit verici bir gelişme göstermesi ve sanayi hamleleri sonrasında, Türkiye maalesef tek partili CHP’nin çapsızlığı nedeniyle bu fırsatı kaçırdı. Rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal en önemli temsilcileriydiler, siyasi istikrarsızlık, darbeler ve vesayet nedeniyle maalesef hep geride kalmışlardı.Bu dönemin ağır baskı ve gerilik faturaları hep milletimize getirildi. hızla özgürleşen ve zenginleşen ülkemizin benzer şartlarında, iç mücadelelerimizle enerjimizi ve zamanımızı boşa harcadık.AK Parti böyle bir Türkiye üzerinde çalışırken neler yaşadığımızı ve Kasım seçimlerinden bu yana kurulan tuzakları hatırla 3, 2002, iktidara gelmemizi sağladı. Provokasyonları hatırlayın Çukurları, ocak operasyonlarını hatırlayın, nasıl dow yaktıklarını hatırlayın narelerimizi ve camilerimizi yıktı. Tanrıya şükür dik durduk ve bunun için savaştık. Bunun için Gabar ve Tendürek’te mücadele ettik. Vazgeçmedik ama sonunda teşekkür ettik. “Kalplerimizle çarpışarak bu günlere geldik” dedi.

Her zaman doğru ve dürüstün yanında olma sloganını benimsediklerini vurgulayan Erdoğan, “Medeniyetimize saldıranlara gerçeği haykırmaktan asla vazgeçmedik. Biz doğrularla birlikteydik. Biz her zaman Azerbaycan’dayız. Aliyev kardeşimle konuştuk. Umarım zafere yaklaşıyoruz. 30 yıldır topraklarından uzaktalar. Suriye’de, Libya’da ne yapıyorsun diyorlar. Orada emperyalistler var ve biz oradayız çünkü onlara karşıyız. Orada olduğumuz için şimşek çekiyoruz. IMF’nin emrini bozmasaydık kimse bizden şikayet etmezdi. IMF’ye 23 milyar dolar borcumuz vardı. 2013 yılında bu borcu sıfırladık. Ama CHP ne diyor, borç almaya diyor. Biz bu duruma düşmedik, düşmeyeceğiz. CHP’nin dediği gibi, IMF’den borç alsaydık, Suriye, Libya, Irak ve Doğu Akdeniz’de adaletsizlikten söz etmeseydik kimse bizi hedef almazdı. Çok şükür KKTC’de seçildik ve Türkiye Cumhurbaşkanımızı kabul eden sevgi dolu bir kardeşti. Ayın 15’inde Sayın Bahçeli ile KKTC’deki törenlere katılacağımızı ve Maraş’ın kapalı alanında toplu piknik yapacağımızı umuyorum ”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından tamamlanan Kahramanmaraş-Göksun yolunu açmak için tören alanına geçti.

Halil Ulubey-Lider Olgun

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi