Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticari aracını yenilenlerden ÖTV alınmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticari aracını yenilenlerden ÖTV alınmayacak
15:00 - Nisan 24 2023 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları:

Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir tekonoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg’ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Evlerde imal ettikleri ürünleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor, muafiyet sınırını 320 binden 700 bin liraya çıkarıyoruz.

Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor.

Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

Eskiden İstanbul İzmir arası 7,5 saatti. Biz 3 saat 15 dakikaya indirdik. Osmangazi Köprüsü’nü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü Avrasya Tüneli’ni yaptık mı? Bizim derdimiz bu. Biz size aşığız. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi