Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest ödül töreninde konuştu
18:00 - Eylül 26 2020 Cumartesi

Teknofest ödülüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma Bakanı Adil Karaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve şehir protokolü katıldı.

Teknofest’in tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgınının bile Teknofest heyecanını engelleyemeyeceğini belirterek, “ İstanbul’da parlayan teknolojinin heyecanı tüm Anadolu’yu sardı. Dalgalar halinde, hemen hemen her ilden Teknofest’e ev sahipliği yapmayı talep ediyor. Technofest’in Anadolu’daki ilk durağı, ülkemizin insani ve ekonomik tüm güzelliklerini içinde barındıran Gaziantep oldu. Buraya geldik ve doğudan teknolojinin güneşi yükseliyor, salgın nedeniyle bu festival alıştığımız kalabalık kalabalıklar yerine daha sınırlı gruplarla yapıldı. Bu durum teknofest heyecanının ülkemizi ve gençlerimizi yutmasına engel olmadı. Önümdeki kalabalık, bu manzara senin kararlılığın ve kararlılığın. engel yok Bu tehdidin sizi durduramayacağını gösteriyor “dedi.

“100 bin yarışmacı başvurdu”

Teknofest’e 100 bin yarışmacının başvurduğunu kaydeden Erdoğan, “81 ilin yanı sıra 84 farklı ülkeden 20 binin üzerinde takım ve 100 binin üzerinde yarışmacı uygulandı. 14’ten 63’e paydaş sayısının artması Bu heyecan, çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte sarılmanın bir işaretidir “dedi.

Son 18 yılda Türkiye’nin hikayesine giden Teknofes’e benzeyen Erdoğan, “Uzun bir ihmal dönemi sonra batıdan doğuya, kuzeyden güneye ülkemizin her köşesini yetiştirmek, hem de üretmek ve Kazanmak isteyen herkese çağrı fırsatı sunuyoruz.Türkiye’nin altyapısı, insan gücü, üretimi ve ihracat seviyesinin geldiği yer, bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirildiğinin bir göstergesidir.Fırsat sağlayan yer burasıdır. medeniyet mirasını teknoloji boyutunda canlandırmak isteyen herkes için. ”

“İHA’da dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduk”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İHA teknolojisine ESA’nın bile okunaksız Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkeleri arasında girdiğini vurgulayarak, “Siber güvenlikten yapay zekaya kadar her alanda çığır açacak yenilikler burada tophumlanacak, filizler, kökler ve uzunluklar olacak Bütün bunlar dilekleri anlatır Sizin gibi gençlerin kısa sürede küresel başarıya ulaştığını ve milyar dolarlık bir değere ulaştığını biliyoruz.Özellikle teknolojinin her alanında benzer bir başarıya ulaşmamak için hiçbir neden yok. Yapay zeka, blockchain, siber güvenlik ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni gelişen alanlar. Teknolojinin en büyük sermayesi üretken zihinlerdir.Diğer her şey bundan sonra gelir.Dünlere kadar insanlı ve insansız alanında tartışmasız bir ülkeydik Bugün, işine inanan, gece gündüz çalışan ve hedeflerine doğru yürüyen bir avuç insan sayesinde, Aynı alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden ome. arasına girdik. İnşallah Benzer başarı Türkiye arabalarda ve uçan arabalarda yakalayacağız.biz, onların 2023 hedeflerine ulaşmak için çok çalışıyoruz. İnşallah gençlerimiz 2053 ve 2071 vizyonları ile bu tohumları büyük çınar ağaçlarına çevirecek. Potansiyelinizin kararlılığını ve kararlılığını ülkemizin en büyük avantajı olarak görüyoruz ”dedi.

“Düşlerimizi küçümseyenler var”

Milli Teknoloji hayalini küçümseyenlerin de olduğuna işaret eden Erdoğan, “Bu potansiyeli desteklemek için dene-yap atölyelerinden teknofest’e kadar tüm platformları inşa ediyoruz. Öte yandan ülkemizdeki bazılarımızın bizim milli teknoloji hareket ediyor ve hatta yapabiliyorsa onları yok etme niyetinde. Dünya büyük. Dijital bir devrim sürecinden geçiyor. Teknolojinin hızına ayak uydurmak artık bir tercih olmaktan çıkıp devlet yapma zorunluluğunu aldı. Daha da önemlisi sahip olduklarımız Yerli ve milli kaynaklarla gerçekleştirmemizde bu değişimin esas olduğunu göstermekteyiz.Türkiye’nin teknolojisini tasarlamak, geliştirmek, bir ülke olup olmaması konusunda ısrarcı olmak, çabalarımızın arkasında bu gerçek ve deneyimdir.

Teknoloji devrimini gençlerimizle birlikte gerçekleştirme çabamız, bu değişimi uzun ömürlü ve enerjik hale getirme anlayışımızın kaynağıdır. Hayallerinizde ısrar ediyorsanız inanıyorum ki geleceğin teknolojileri ‘Made in Turkey’ damgası altında tasarlanacak ve üretilecektir. ”

“Gençleri israf etmek isteyenlerin cevabı buradaki sahnedir”

Boş sloganlarla gençleri israf etmek isteyenlere en güzel cevabın Teknofest olduğunu ifade eden Erdoğan, “Gençlerimizin dinamizmini boş sloganlarla boşa harcamak isteyenlere en güzel cevap buradaki sahne. Bizi yapmaya devam edeceksiniz. Başarılarınızla gurur duyuyoruz.Medeniyetimiz insan, bilim, hikmet, hikmet medeniyetidir.Bu kavramların ifade ettiği ruhla koptuğumuz dönemlerde, başta teknoloji çıktıları olmak üzere her alanda geriledik. Geçmişini bilmeyen bilemez. bugün nerede durduğu, nereye dönmesi gerektiği.

Erdoğan konuşmasının ardından 30 ilde Deneyap atölyeleri de açtı.

Programın sonunda kazanan takımlara ödüllerini verdi.

Lider Olgun – Said Vakkas Yağcı – Mehmet Gökhan Özbal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi