Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ’da çok önemli uyarılarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ’da çok önemli uyarılarda bulundu!
19:12 - Kasım 13 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tekirdağ’ın tüm semtlerinde, mahallelerinde, evlerinde kardeşlerimi selamlıyorum. Fetihleri, fatihleri gören Tekirdağ, Rabbimden bir lütuf gördü ve ‘Rumeli’ deyince sadece bir destan yazan değil, aynı zamanda taşı ve toprağıyla destan haline gelen Tekirdağ’a şükrediyor, yeniden birleştiği için Rabbime şükrediyorum. onu bir buçuk yıl sonra. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Tekirdağ’da yüzde 50’yi geçeceğiz ”dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ İSMAİL FEHMI CUMALIOĞLU İSİM VERDİK”

2023 hedeflerine ulaşmanın her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten Erdoğan, “Ancak biz de onunla birlikte kalacağız, gelecek nesillere güçlü bir 2053 bırakacağız. Tekirdağ İsmail Fahmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin açılışını yapacağız. doğdu ve Hayrabolu, 1912 doğdu. 1996 yılında vefat etti Şehir hastanesinin isminin ismine yakıştığını söyledik. İnşallah bu hastane de bu kardeşle unutulmazlar arasına girer ”dedi.

“EN AZ 1 YÜZ ÖNCE YAŞADIĞIMIZ DÖNEM GİBİ KRİTİK BİR DÖNEMDE GEÇİYORUZ”

Erdoğan, “Bir yandan sınırlarımız ve sınırlarımızın ötesindeki düşmanlarımızla yiğit bir ordu Türkiye’de harika, diğer tarafta güçlü bir Türkiye ve ihracat sektörü için güçlü bir altyapı var” diyen Erdoğan, “Aynı şekilde devam eden bir yol. Onurlu bir dış politika ile Türkiye. Ülkeleri hatırla ve en az bir asır önce millet olarak gidiyoruz, yaşadığımız kritik bir dönem … Tüm kötü senaryolar dolaşıma girdi, milletimiz büyük ve güçlü pes ediyor Türkiye idealleri ve AK Parti’ye desteğini her platformda gösterdi “dedi.

“MİLLET TARAFINDAN BİZE VERİLEN KREDİ SONSUZA KADAR DÜŞÜNMEYİN”

AK Parti’nin milletin partisi olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Millet AK Parti’yi kurdu, millet yönünü gösteriyor. Ama milletin bize verdiği kredinin sonsuz olduğunu sanmayın. İçimizdeki mucizeyi görüp milletten uzaklaşıp ülkeyi yönetme ve büyütme görevlerini bir kenara bırakırsak bu partinin kredisi tükenecektir. Ancak öyle bir dönemden geçiyoruz ki AK Parti’nin kaderi ile ülkenin kaderi neredeyse bütünleşiyor. AK Parti’yi kaybederseniz, Türkiye’nin belirsizliği, istikrarsızlığı, siyasi ve mali boyunduruğu çukura yuvarlanır, Türkiye yeksan kaybederse AK Parti yok olur gerçekle yüzleşir. Rabbime binlerce teşekkürler milletimizin partimize nezaketi artarak devam ediyor. Kadın ve gençlik kollarında üye sayısının artması bu iyiliği göstermektedir. AK Parti 7. Olağan Kongresi ve il kongrelerimizi hazırlık olarak düzenliyoruz ”dedi.

“ULUSU BORÇLANAN YÖNETİCİLERLE ÇALIŞMAYACAĞIZ”

Organizasyonlarını yenileyeceklerini ifade eden Erdoğan, “12 yılda kuruluşlarımızın yaklaşık 2 / 3’ünü yenilerken ve güçlendirirken sadakat sözünden vazgeçmeden, yeni sesler ve yeni heyecanlarla çalışmalarımızın temposunu artırıyoruz. . Bir seçimi kazanmanın yolu, bugün milletimizle güçlü ve samimi bir bağ kurmaktır. Millet ile bağlarını kaybetmiş yöneticilerle çalışamayız. “83 milyona ulaşana kadar bizi durdurmak haramdır.”

“LÜTFEN SİGARA İÇMEYİN”

Öğleden sonra ezan nedeniyle konuşmasına ara veren Erdoğan, stadyumu dolduran parti üyeleriyle küçük sohbetler yaptı. Vatandaşlar “Ergene Nehri nasıl akıyor? Şimdi temiz ve pırıl pırıl akıyor mu?” Sorusuna vatandaşlar ‘evet’ cevabını verdi. Erdoğan ayrıca vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyardı. Erdoğan, “Lütfen sigara içmeyeceğiz. Vatandaşlardan “Kendi sağlığımız için söz veriyor muyuz” diyerek söz aldı. Bir belediye müdürünün de sigarayı tek başına bıraktığını açıkladı. Erdoğan, “Her zaman diyorum ya da bunlardan kuru ve sulu uzak duracağız” dedi.

Kuruluşundan bu yana teşkilatlarında görev yapan tüm dostlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hocamız Burhan Kuzu’ya ve şahsında hayatını kaybedenlere gelin, bir Fatiha okuyalım “.

“CHP YALAN VE KONU POLİTİKASININ MERKEZİDİR”

Erdoğan, Türkiye’deki iki tür siyaset anlayışının, “Milletin değerlerinin ilk besleyici düşmanlığı yatıyor, CHP zihniyetini en çok meşgul eden, iftira üreten zihniyettir. İkincisi, bugün merhum Menderes’e kadar uzanıyor, Özal geliyor. hizmet anlayışı bize millet “dedi.

TEKİRDAĞ’DA YATIRIMLAR

Erdoğan, Tekirdağ ve ilçelerinde devam eden yatırımlarla ilgili olarak, “Kapaklı Devlet Hastanemizin 100 yatak kapasiteli ihalesi devam ediyor. Toplu Konut ve bölünmüş yollarda çalışmalarımız devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacağımız Kınalı-Tekirdağ-Savaştepe karayolu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yolda, şu ya da bu şekilde çok acı çektik mi? Burada daha önce böyle şeyler oldu mu? Şimdi elhamdülillah, Asya-Avrupa koridorunun ilk bölümü olan Halkalı-Kapıkule hızlı treni yapım çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca 76 kilometrelik Halkalı-Çerkezköy hattının hazırlıkları devam ediyor. Çerkezköy Lojistik Merkezi projeleri için etüt ve fizibilite çalışmaları hazırlandı. 4 baraj ve 4 gölet yaptık. 2045 yılına kadar Tekirdağ’da kaynak suyu kalitesinde içme suyu kurduk. 57 adet sel koruma tesisi inşa ettik. Ergene Havzası, Ergene’yi korumak için eylem planını hayata geçirdi. 5 ortak arıtma tesisinden. Muratlı Arıtma tesisleri faaliyete geçmiş olup, diğer 4’ü tamamlanmaktadır. Ergene’den arıtılan suların Marmara Denizi’ne boşaltılması için deşarj tesisi çalışmaları devam ediyor. Şimdi o bölgeye hareket ediyoruz.

2003 yılına gelindiğinde nehirdeki kirlilik çok ciddi seviyelere ulaştı. Bu kötü ilerlemeyi durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planını yaklaşık 2 buçuk milyar lira harcamayla hayata geçirdik. Şimdi sorumluluğumuz ne? En iyisini diliyorum. Ergene Nehri’nden artık atık su akmayacak. Tamamen arıtılmış, içme suyu seviyesi. Ve bu hayat suyu olarak karaya değil, doğrudan Marmara Denizi’ne dökülecektir. Bu durarak yapılmadı. Kemal Bey’in mantığında bu olmaz, çaba gerektirir ”dedi.

“HUKUK DEVLETİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN YARGI REFORMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bugün karşılaştığımız yeni sorunları yeni stratejilerle aşacağız. Ekonomide dünyanın dikkatini çekecek yaklaşımımızı bu hafta Salı günkü toplantımızda dile getirdik. Ekonomi politikalarımız, finansal istikrar ve makro istikrar olarak enflasyonu hızla tek haneye, ardından orta vadeli hedeflere indirmektir.

Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla piyasalarda olumlu hareketler başladı. Yabancı yatırımcıları buraya davet ediyorum. Geçen yıl açıkladığımız yargı reform formu ile hukuk devletinin inşası yolunda önemli adımlar attık. Özellikle idari düzenlemelerin önemli bir bölümünü hayata geçirdik.

Bütçeden sonra önümüzdeki yılın ilk aylarında önceliklendireceğiz ve insan haklarının temel haklarının korunması ve mülkiyet haklarının geliştirilmesi için bu eylem planına devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli reformu adımlara tam olarak taraf olarak atayacağımıza olan inancımızdır. 83 milyon yürek ve kalp vererek bunları birlikte başaracağız. Sana sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “

ALAKALI HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi