Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleri ve gazileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleri ve gazileriyle bir araya geldi
18:12 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit aileleriyle bir araya geldi.

Kur’an’ın okunuşu ile başlayan programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin daima şehit ve gazilere yakın olduğunu söyledi. Tüm şehitlere merhamet ve gazilere iyi şanslar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuk acısını yaşamak zor. Belki de bu dünyadaki bir ebeveynin en zor ve en şiddetli sınavlarından biri oğlunu kaybetmektir. Bir baba olarak, karaciğer pareğini yere koyan bir anneyi, çocuğunu kaybeden bir babayı teselli etme sözü olmadığını biliyorum. Bu nedenle, Tanrı kimsenin acı çekmesine izin vermemelidir. Sadece eşlerini, annelerini, babalarını ve kardeşlerini kaybetme acısını yaşayanlar bunu anlayabilir. Rabbim şehitlerimize sabır versin. ”

Şehit ailelerini her fırsatta ziyaret ettiğini, onlarla buluştuğunu ve bazen telefonda sorun çıkarmaya çalıştığını belirten Erdoğan, “Şehit şehitlerinin ev ziyaretleri ve telefon görüşmelerinde kaldırılmasına tanık oluyoruz. Ailem, ülkemizin tüm şehitlerini Türkiye Cumhurbaşkanı sıfatıyla sizlerin gözünde ve milletimizin adına şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimiz artık siz de bu milletin hayatının bir parçası. Diğer akrabalar, özellikle şehitlerimizin bıraktığı yetimler ve yetimler milletimize emanet edilmiştir. ”

Milletler tarihinde bir asırlık anlar olduğunu belirten Erdoğan, “15 Temmuz gecesi Türk milletinin tarihinde böyle bir an.” Dedi.

“Bugüne kadar yurtdışında saklandıkları inine 100’den fazla FETÖ teröristi bulduk”

O gece Türk milletinin büyük bir zafer kazandığını söyleyen Erdoğan, ülkenin darbe girişiminde devleti kurtarmanın yanı sıra bütün bir işgal girişimini de ortadan kaldırdığının altını çizdi. Devletin ve ulusun yapısını 40 yıl boyunca bir ur olarak tamamlayan FETO’ya karşı çok daha etkili ve kararlı önlemler aldıklarının altını çizen Erdoğan, 15 Temmuz’dan sonra ordunun, Emniyet Müdürlüğünün, mülkün, yabancıların ve yargı örgütleri FETO unsurlarından arındırıldıklarında kendilerini tekrar buldular. diye. Erdoğan, “Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra tüm terör örgütü PKK’ya kadar YPG-DEAS, ağır darbelerin arkasındaki Feton virüsünün bedeninden temizlenmeli. FETO unsurlarından arındırdığımız kararımız, Örgütün sapkın hırsları için fikirlerini aktaran öğretmenler, sınıflar ve özel okullar tasfiye edildiğinden, çocuklarımızın ufukları açılmaya başlamış, İçindekiler TSK hainlerin tükenmesiyle, Türkiye’nin her türlü operasyonun hayatta kalmadan Demokrasimize güç katmanın yanı sıra, 15 Temmuz ülkemizin terörizme karşı mücadelesinde bir dönüm noktasıydı, terör örgütlerinin sadece sınırlarımız dahilinde olmayan, aynı zamanda en büyük operasyonlarını örgütledik. Bu nedenle terör örgütleri aracılığıyla ülkemizi güneyden kuşatma planlarımızı yendik, Doğu’da attığımız adımlar ile Akdeniz, milletimizin ve Kıbrıslı Türklerin hakkını koruma taahhüdümüzü açıkça gösterdik. Türkiye bugün ulusal güvenliğe yönelik tehditler, iktidara ve kendi tesislerinin kaynağını yok etme yeteneğine ulaşmış bir ülkedir. Diplomanın bir miktar küresel gücünde terörle mücadele operasyonları için bile olsa, eski Türkiye yardımını şimdi geçmişte bıraktı. Bugün ülkemizle ilgili her konuda başkalarına değil milletimize bakıyoruz ve milletimizin haklarını ve yasalarını korumanın önünde hiçbir engel görmüyoruz. Aynı şekilde, 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşı öldürdünüz. Sahip olduğumuz tüm diplomatik, politik, yargı ve istihbarat kaynaklarını seferber ederek dünyayı FETO üyelerine daraltıyoruz. Bugüne kadar 100’den fazla FETÖ’nün yurtdışında sakladığı inzivalarında teröristlerden kaçtığını tespit ettik ve onları yargıya teslim ettik. Dünyadaki okullar, farklı ülkeler, kurslar, kültürel merkez adı altında çekişme yuvalarının işletilmesinin kapatılması için çok yönlü bir mücadele içerisindeyiz “şeklinde konuştu. Örgüt, 18 ülkeye ait 214 okulun, Türkiye’ye, “36 ülke bu çekişmeliğin kapanmasını sağlamıştır. Arkadaş canlısı ve kardeş ülkeler örgüte karşı aldıkları önlemleri artırıyor. FETÖ’nün kanlı bir terör örgütü olduğunu kabul eden uluslararası örgüt ve devlet sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu mücadeleyi yurtiçinde ve yurtdışında son FETÖ’nün kanun önünde hesap verebilirliğine kadar kararlılıkla sürdüreceğiz ”dedi.

“Devletimiz her zaman ihtiyaçlarımızdaki akrabalarımız ve gazilerimizle birliktedir.”

Erdoğan, şehitlerin ve gazilerin ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yasal düzenleme uyguladıklarının altını çizerek, “15 Temmuz’da ‘kontrollü darbe’ iftiralarını iftira atanlar hep yanınızda olmaya çalıştık. sorunlarına çözüm bulmak. Erdoğan, “Sizden bir noktaya özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum, şehitlik ve gazi her türlü siyasi hesapta. Ülkemize hayatını veren her şehit ve ölmek isteyen her gazi bu milletin ortak değeridir. Kimsenin bu değerler arasında ayrım yapmasına izin veremeyiz. 15 Temmuz gecesi, darbe çizicileri ile bir anlaşma yapan ve tanklardan kaçan ve belediye başkanının evine sığınanların, kendi servetleri için başka herhangi bir madde gibi bunu kullanmaya çalıştıklarını görüyoruz. Fırlattıkları saçmalıklarla şehitlerimizin ve gazilerimizin zihinlerini bulanıklaştırmaya çalışıyorlar. Ancak, devletimiz her zaman ihtiyaçlarımızdaki akrabalarımız ve gazilerimizle birliktedir. Milletimiz ayrıca akrabalarımızı ve gazilerimizi 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminden sonra düzenlenen bağış ve kampanyalarla destekledi. Münhasıran, 15 Temmuz’da şehitlerimizin akrabaları tarafından kullanılmak üzere yaklaşık 340 milyon lira yardım toplandı. Geçen yılın kullanımı için ve Şehitlerin yakınları ve Gaziler Türkiye Dayanışma Vakfı’nı kurdu. Vakfımız kurulduğu günden bu yana şehitlerimizi ve gazilerimizi desteklemeye çalışıyor, ancak birisi onu giymeye çalıştı. Vakfımız ve gazilerimizi 15 Temmuz’da, toplumun her yerinde olduğu gibi, salgın döneminde de desteklemek için vakfımız kaynakları ile aylık nakit destek uygulaması başlattı. Vakıf kaynaklara izin verdiği müddetçe bu uygulamaya devam etmeye karar verdik. Özellikle sizden şehitlik, şehitlik bilmeyen ve güvene saygı duymayanları dinlememenizi rica ediyorum. Cenneti müjdeleyen şehit ve gazilere sağlanan mali olanaklar sadece ulusumuzun ve devletimizin sadakatinin bir göstergesidir, aksi halde bu nitelikleri herhangi bir değerle karşılaştırmak mümkün değildir. Şehitlik yakınlığının ve tecrübeli başlıkların haysiyetine, onuruna ve manevi sorumluluğuna uygun olarak sizinle birlikte yürüdüğümüzden emin olun, son nefesimize. Tabii ki, bu unvanların sorumluluğunu taşımada zorluk çekenler olabilir ve onlara en kısa sürede şehitlik yakınlığına ve gazinin onurunun manevi sırrına sahip olmalarını diliyorum ”.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi