Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Dağlık Karabağ konusunda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Dağlık Karabağ konusunda görüştü
22:12 - Kasım 24 2020 Salı

Görüşmelerde Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Rusya başta olmak üzere iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için Dağlık Karabağ adımlarıyla ilişkilerini geliştirecek, Suriye ve Libya’daki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Dağlık Karabağ’daki sorunun çözümü için kalıcı istikrar getirmekle karşı karşıya olan ve atılan adımları kapsayan gözlem ve denetim emri Türkiye’nin Rusya ile Partner Merkezi kurulur kurulmaz faaliyete geçmesini beklediklerini belirtti .

Azerbaycan’ın topraklarının tamamen iadesi konusundaki hassasiyetine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama sürecinde Ermeni tarafının kalıcı çözümü zorlaştırmasına ve anlaşmaya ilişkin sorumluluklarından kaçınmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Grubu’nun diğer eşbaşkanlarının barış çabalarına yönelik eleştirilerini anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Suriye’de olduğu gibi Dağlık Karabağ’da da çatışmanın sona ermesi için hızlı ve somut adımlar atması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’nın birliğini ve siyasetçilerin bütünlüğünü korumak için hem askeri görüşmelerde Türkiye hem de Rusya arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi