Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortak Merkez’de çalışmak için Bakü’de bulunan Mehmetçi’ye seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortak Merkez’de çalışmak için Bakü’de bulunan Mehmetçi’ye seslendi
11:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

Bölgede görev yapacak olan Mehmetçi’ye Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkesi takiben başarılar dileyen Erdoğan, “Ateşkesin ardından kurulacak merkezin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyorum. “Silahların namlusundaki duman dağılmamışken ateşkesi ihlal eden davranışlarda bulunan Ermeni güçlerine bu hatadan bir an önce dönmelerini tavsiye ediyorum.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile birlikte sınır birliklerinin inceleme ve teftişlerinin ardından gece Azerbaycan’a gitti. Akar ve Komutanlar, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve diğer yetkililer tarafından Haydar Aliyev Havalimanı’nda karşılandı ve burada düzenlenen askeri törene Azerbaycan EDOK Komutanlığı’na sevk edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesinde Türkiye ile Rusya arasında kurulacak ortaklar Bakü’de askerlerle bir araya geldiği törenle merkezde çalışacak, askerlerle telefonda görüştü. . Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli, Türkiye ve Rusya’nın yanı sıra Türk askerleri arasında kurulacak olan Müşterek Merkez’de görev yapacak törende yer alan askerler, telefonun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrısı, “Kuvvetlerimizin değerli Türk Silahlı mensupları, Azerbaycan ordusunun değerli kahramanları duygularımla hepinizin gönlünde sizleri sevgiyle selamlıyorum ”dedi.

Dost ve kardeş Azerbaycan halkına selamlarını ileten Erdoğan, “Kardeşim Can Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliğinde 44 günde destansı bir zafer kazandınız. Azerbaycan ordusunu Dağlık Karabağ ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtuluş mücadelesinde kazandığı zaferden dolayı kutluyorum. Bu zafer bizi Azerbaycanlı kardeşlerimiz kadar mutlu ve gururlandırdı ”dedi.

“Ateşkesi bozacak eylemlerde bulunan Ermeni güçlerine bu hatadan bir an önce dönmelerini tavsiye ediyorum.”

10 Aralık’ta Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen zafer töreninde Azerbaycan halkının gururunu paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, “Kardeş Azerbaycan, 10 Aralık’ta Türk Silahlı Kuvvetlerini Kafkas İslam Ordusu gibi dualarla karşıladı. ve sevinç gözyaşları.

Yakın tarihin en önemli askeri ve siyasi gelişmelerinden biri olan “Tek Vatan Harekatı” nda şehit düşen kahramanlara Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün 102 yıl önce işgalden kurtarılmasında sağlanan birlik ve dayanışmayı hatırlattı. Türkiye ve Azerbaycan’ın ‘tek millet, iki devlet’ yaklaşımının gönül ile birbirine bağlı olduğunu, yaşama sevincini kardeşim, üzüntü olarak gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Varlığınız, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı gösteren bir onur işareti. Azerbaycan’ın Türkiye’deki savaş alanındaki askeri zaferi diplomatik başarıyı taçlandırıyor ve tüm uluslararası platformları destekliyoruz. Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkesin uygulanmasını takip etmek için bölgede görev yapacak değerli askerlerimize başarılar diliyorum. Ateşkesin ardından kurulacak merkezin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyorum. Silahların namlularındaki duman dağılmazken ateşkesi bozan davranışlarda bulunan Ermeni güçlerine bu hatadan bir an önce dönmelerini tavsiye ediyorum. Geçmişi şan ve şeref dolu Türk ordusu, asırlardır olduğu gibi üç kıtada ve yedi iklimde davasına hizmet etmeye devam edecektir. Ben ölürsem Türk askeri bir gazi inancıyla Azerbaycan’da ve tüm dünyada, özellikle Azerbaycan’da kendisine verilen görevi yerine getirecektir. Suriye’den Libya’ya, Somali’den Kosova’ya, Afganistan’dan Katar’a pek çok yerde barış, huzur ve istikrarın korunması için mücadele eden tüm askerlerimize başarılar diliyorum. Rabbim yardımımız ve yardımımız olsun. Siz değerli askerlerimize bir kez daha en içten selamlarımı sunar, yeni yılınızı kutlarım.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi