Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile video konferans görüşmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile video konferans görüşmesi yaptı
21:00 - Aralık 18 2020 Cuma

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkilerini geliştirecek konular ele alındı, Türkiye-Avrupa Birliği’nin yeni dönemde (AB) ilişkileri değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, Türkiye’nin AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, Almanya Başbakanı ve Türkiye-AB ilişkileri için sergilenen çabalara yapıcı katkı sağladı ve Merkel’e teşekkür etti. Son olarak AB Zirvesi’nde bilgili liderlerin de yardımıyla olumlu gündeme sevk edilmesine özen gösterildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yandan Türkiye-AB ilişkilerinde krizin getirilmesi için işbirliğine dayalı çabaların olumlu bir gündeme ve karşılıklı yararlara açıldığını dile getirdi. bu fırsat penceresine zarar verir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan ile keşif görüşmelerine rağmen yeniden başlamaya hazır olduğunu ifade ederek, görüşmelerin çoğunun yeni bahane ile Rum tarafı için iyi niyet ve yapıcı tavırla Türkiye’nin Doğu Akdeniz’i sergilemeye devam ettiğini söyledi. Türkiye-AB ilişkilerinde son iki yılda yaşanan dar hapis menfaatleri ile zaman kaybı yaşadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son AB Zirvesi kararlarında daha güçlü bir şekilde atıfta bulunulan anahtarın olumlu bir gündemde olduğunu belirtti. 18 Mart Konsensüsünün güncellenmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel’e de Noel ve Yeni Yıl tebriklerini iletti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi