Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmezsek sıkıntılarımız devam edecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmezsek sıkıntılarımız devam edecek’
19:00 - Haziran 14 2020 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pist, Devlet Konuk Evi ve Cami Açılış törenine katıldı. Erdoğan törende bir konuşma yaptı ve vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul havaalanının gerçek bir başyapıtı olan Türkiye, 2023 hedeflerimizin simgelerinden biri. İstanbul Havalimanı’nı 29 Ekim 2018’de resmen açtık. Ancak Havaalanımız 6 Nisan 2019’da 14 Nisan’dan önce faaliyete geçti. aylar tam kapasite.

Havalimanımız 423 bin uçuşa ve 65 milyon yolcuya, 107 bin yurt içi uçuşa ve 316 bin uluslararası uçuşa ev sahipliği yaptı. Yurtiçi ve yurtdışı hatların bekleme süreleri hizmete alınacak 3. hat, 2. kule ve taksi yolu ile kısaltılacağı için bu rakamlar hızla artacaktır.

Pistimizin açtığımız bir diğer özelliği, dünyanın en büyük uçaklarının bile iniş ve kalkışa rahatça park etmesine izin vermesidir. Dünyada, bu piste bitişik inci kulesi ile yüksek yoğunluklu hava trafiğini kontrol eden çok az havaalanı var. Parkurumuz, her türlü hava koşulunda kullanılmasını sağlayan teknik altyapısı ile de örnek bir çalışma. Havaalanımızın şehirle bağlantı süresi, halen yapım aşamasında olan metro hattının açılmasıyla kısaltılacak ”dedi.

“Yolcu kapasitesi 200 milyona çıkacak”

İstanbul Havalimanı’nın 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşabileceğini belirten Erdoğan, “Halen yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanımız, gerektiğinde yılda 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planla inşa edildi.

Örnek bir yapı olan İstanbul Havalimanı’nın salgın sürecini bir kenara bırakırsak, dünyada İstanbul Havalimanı’ndan ulaşılamayacak neredeyse hiç merkez yok. Dünyanın en başarılı kamu özel ortaklığı projelerini uygulayan ülke olarak, özellikle ulaşım ve sağlık alanında çıtayı sürekli yükseltiyoruz. Devlet konukevi ve cami tanıtımıyla havalimanımızın iki önemli noktasını daha tamamlıyoruz. ”

“Havaalanı numaramız 26 iken bu sayıyı 56’ya çıkardık”

Erdoğan’ın Türkiye’deki havaalanı sayısı 56 olduğunu belirterek, “Sadece ulaştırma alanında yaptığımla yüzümü yalnız başıma akıtmanın yeterli olduğuna inanıyorum. Ülkemizde 34 milyona kadar havayolu yolcu numarası toplamamış 2002 yılı geçen yılki 209 milyonu buldu Havalimanı sayımız 26. Bu sayıyı 56’ya çıkardık. Yapım aşamasında olan havalimanları ile bu sayı daha da artacak. Terminallerimizin yolcu kapasitesini 60 milyondan 318 milyona çıkardık.

Günde 303 ton olan havayolu kargo seviyemiz 2 bin 500 ton seviyesine ulaştı. Yurt dışındaki 60 noktaya yapılan uçuşları 350’ye çıkarmayı başardık. Sektörün cirosunu 3 milyardan 165 milyar dolara çıkardık. Bunlar hava taşımacılığında yaptığımız şeyler. Karayollarında bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 27 bin 200 kilometreye çıkardık.

Karayollarımızda 714 kilometre olan ağımızı yaklaşık 3 bin 100 kilometreye taşıdık. Tünellerimizin sayısını 83’ten 395’e, uzunluklarını 50 kilometreden 523 kilometreye çıkardık. Ülkemizin her yerine eserlerle donattık. İstanbul’a yaptığımız ulaşım yatırımlarımızın her biri dünya çapında çalışıyor. Ulusumuzun hizmetine Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri gibi eserler sunarak bu antik kentin eserlerinin açık kalmasını sağladık. ”

“Türkiye’de salgın sırasında yaşadıklarımız bir kez daha potansiyelin büyüklüğünü gösterdi”

Yeni kuran türünün virüs salgın sürecine atıfta bulunan Erdoğan, “Yol medeniyet, su medeniyettir. Suyunuz yoksa medeniyet hakkında konuşamazsınız. Kesintisiz ulaşım ve altyapı yatırımlarına devam etmeye kararlıyız İşte Yeşilköy’deki sağlık turizminde bir adım daha … Uçaklar hemen hastaneye gidecek, oradan hastaneye giderek duracak hava ile dönecek, aynı şekilde Sancaktepe’de ülkemizi etkileyen bu salgınlarda yaşadıklarımız Türkiye’nin büyüklük potansiyelini bir kez daha ortaya koydu Eğer bu ulusun 45 günlük 8 odalı hastanesi Yeşilköy’den biri de Sancaktepe ‘Bu ülkenin nasıl belirlendiğini ve nasıl belirlendiğini gösteriyor. Sağlık turizminde bir adım attık, uçaklar inecek ve hemen yaya mesafesinden hastaneye geçecek. Sağlık turizmini çok güçlü hale getiriyoruz. ”

“Maskeyi, mesafeyi, temizliği temizlemezsek, sorunlarımız devam edecek”

Maske ve dezenfeksiyonun önemine değinen Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerin bile pek çok konuda çaresiz olduğu bu süreçte alnımızın alnıyla çıktık. Elbette her şey bitmedi, mücadelemiz devam ediyor. Lütfen maske, mesafe, temizlik, buna dikkat edelim. ”Dedi.

“Dünya değişti, Türkiye değişti, ülkemizde bir avuç ticaret politikası değişmedi”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte Türkiye vizyonsuz küresel kadrosunda büyük dönüşüm döneminin siyasi kadroları ya da iç kavgaları nedeniyle değerlendirme yaptı. Umarım bu sefer olmaz. Birisi bizim her zaman yaptıkları gibi ülke istikrarsızlığı bataklığı onlara asla şans vermeyeceğiz.

Milletimiz, kimin ülke için çalıştığını ve kendi çıkarlarını takip ettiğini çok iyi görüyor. Hayatlarında açığa vurabilecekleri tek bir işi olmayanların her şeyi halletmeye yönelik çabaları boşuna. Aktarma, hizmet politikasının aktarılmasıdır. Politikamız, bu ülkenin 83 milyon bireyinin özgür, güvenli ve huzurlu hissetmesi ve müreffeh bir yaşam sürmesi için politikasıdır. Yüzyılın çeyreği, gelecek Türkiye öncesi yarım yüzyıl refleksleri ile inşa edilemez. Dünya değişti, Türkiye değişti, ülkemizde bir avuç ticaret politikası değişmedi. ”

Erdoğan, “Bugün Türkiye, büyük bir mücadelenin sonunda inşa edebileceğimiz ve hepsiyle mücadele edebileceğimiz dünyada güçlü kılan şeydir. Mücadele her zaman kötü değildir. Kama takan hakikatiyl’e karşı iş üretmenin bir tarafında bize karşıyız Öte yandan milletimizin 18 yıl boyunca hiç olmadığı Milletimiz bir gün bizden daha fazla hizmet edeceğine inandığı birini getirirse, sadece bundan mutlu olacağız, sevgi, heyecan ve üretimle hizmet etmeye devam edeceğiz. o zamana kadar çalışıyor. ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle uçaklar aynı anda 3 pistten kalktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından aynı anda İstanbul Havalimanı’nın üç pistinden kalkan Türk Hava Yolları (THY) TK1453, TK1923 ve TK2023 uçaklarının kalkış izni verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni pistimiz havalimanımız için iyi olsun” dedi. Erdoğan uçakların kaptanlarını teker teker bağladı. Uçakların ayrılmasından sonra açılış şeridi Erdoğan tarafından kesildi. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi