Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Macron, zaten azalıyorsun, gidiyorsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Macron, zaten azalıyorsun, gidiyorsun’
23:00 - Eylül 12 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul 100.000 Yeni Üye programına katıldı.

“Kalpler birleştikten sonra fiziksel mesafelerin artık önemli olmadığına inanıyoruz”

AK Parti İstanbul yeni üye katılım programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aslında bu programı 100 bin yeni üyenin tamamının katılımıyla yapmak istedim. Ancak salgın koşullar nedeniyle bunu sınırlı bir toplantıyla yapmak zorunda kaldık. Hedefimiz aslında bu programı İstanbul’un en büyük stadyumlarından birinde yapmaktı. Ancak salgın maalesef bunu engelledi. Salgının önlenmesi yürüyüşümüzü durdurmaz. Bu katılım sayesinde de bu coşkulu katılımla adım attık ve yolumuza devam ediyoruz. Kalpler birleştikten sonra fiziksel mesafelerin artık önemli olmadığına inanıyoruz. İstanbul teşkilatımızın 100 bin yeni üyesini büyük AK Parti ailesine hoş geldiniz. Partimize katılan yeni üyelere emeği geçen tüm örgüt üyelerini tebrik ediyorum. Ailemiz büyüyor sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmanın verimli geçtiğini görüyoruz ”dedi.

“AK Parti üyeleri 10,5 milyonu aşkın ile ayrılıyor Türkiye dünyanın önde gelen siyasi hareketlerinden biri”

Anti-salgın kuralların üye katılımı için yeni yöntemlerin geliştirilmesine yön verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyin dijitalleştiği bir dönemde siyasetin bunun dışında kalması düşünülemez. Üye başvurularını online olarak almak için bir sistem kurduk. Yeni üyemizin 11 bin ön başvurularının AT üyeliği İstanbul organı web sitesi üzerinden alındığı belirtildi. Burada başvuran vatandaşlarımızı evlerinde bizzat ziyaret ederek üye kayıtlarını tamamladık. Yeni üye seferberliğinin parti teşkilatımıza farklı bir dinamizm getirdiğini görüyoruz. İstanbul teşkilatımızın bu kampanyası, salgın nedeniyle yüz yüze iletişimin zor olduğu dünyanın birçok ülkesinde hayatın durduğu bir dönemde çok daha değerli ve anlamlıdır. Önümüzdeki dönemde de ‘tamam’ sloganıyla belirlediğimiz temizlik, maske ve mesafe tedbirlerini uygulayarak partimize yeni üyeler kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu günlerde Türkiye’de bırakılan AK Parti, 10,5 milyonu aşkın üyesi ile dünyanın önde gelen siyasi hareketlerinden biridir. Ülkemizin tüm renklerini kucaklayan, bu durumdaki tüm farklılıkları içine alan bu hareket, Türkiye’nin en büyük ailesi. “Sadece üye sayısı açısından değil, aynı zamanda temsil kabiliyeti açısından da birinci taraf durumundayız.”

“AK Parti milletin partisi, 83 milyonu hepsinin partisi”

“AK Parti Türkiye güçlüdür güçlü birlik, bütünlük ve kurtuluş açısından hayati kalır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hareket büyürse Türk demokrasisi ne kadar güçlü olur. Bu hareket olursa Türkiye’nin kalkınma çabaları. AK Parti ne kadar güçlü olursa milletimizin kardeşliği de o kadar güçlenir AK Parti kadroları özellikle genç kuşakla ne kadar hakemlik olursa Türkiye’nin geleceği çok parlak olur diyor. Üye işlerimizi yürütürken her yeni sicil ile ülkemizin partimizle güçlendiğini unutun, küçük ya da benim düşüncesiyle değil, büyük ya da bizim vizyonuyla hareket edeceğiz, tüm dostlarımızla iletişimimizi güçlendireceğiz. Partimiz için çalışan yaşlıların dediği gibi, partinin tozunu yutmuş gezginler … 83 milyonluk her bireyi, bütün kalbiyle kazanırsın sloganıyla kucaklamaya çalışacağız. dly. Yeni isimler, yeni yüzler ve yeni askerlerle kadromuza hakemlik ederken tek bir arkadaşımızı dışarıda bırakmayacağız. Faaliyetlerimizi, varsa kırılan kalpleri dışlamadan, kırmadan, dökmeden, hatta onarmadan gerçekleştireceğiz. AK Parti milletin partisidir. 83 milyonun tamamının partisidir. Bu partiyi 18 yıldır iktidarda tutan milletimizdir. Milletimizin aklından çıkmış bir hareket olarak, inançlarından, fikirlerinden ve yaşam tarzlarından dolayı kimseyi dışlama, hor görme hakkımız yok. İlk milletler, Türkiye’den önce Türkiye hareketini eksenleyen herkese elimizi uzatmamız gerektiğini söyledi. Bunu bugüne kadar uzattık, şükürler olsun ki genişlettiklerimizde güçlüyüz. AK Parti çatısı altında, terörizm ve şiddetten uzak duran herkesle ne kadar çelişkili olursa olsun her türlü görüşe yer var. Hakaret içermediği sürece partimizin güçlenmesine katkı sağlayacak her türlü eleştiriye açığız. Gerçeğin kıvılcımının fikirlerin yasaklanmasından değil, fikirlerin çarpışmasından geldiğine inanıyoruz. Bu anlayışla hareket ettik. Farklı fikirlere açığız, inşallah bundan sonra da bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Özellikle 7. büyük kongre sürecimizi en değerli şekilde değerlendirmek istiyoruz. Büyük kongre için yapılan hazırlıklar bize muhasebe yapma, kendimizi yenileme ve eksiklerimizi düzeltme fırsatı veriyor. Salgın nedeniyle kongremizi sadece örgüt üyelerimizle yapmak zorunda olsak da milletimizin farklı kesimleri ile bağlantımıza asla izin vermeyiz. Salgın kuralları gereği vatandaşlarımıza ulaşıp onlarla konuşup kalplerini kazanmaya çalışıyoruz. Bu sürecin sonunda AK Parti daha güçlü yoluna devam edecek ”dedi.

“Türkiye aynı zamanda birden fazla cephede zorlu bir mücadele veriyor”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok cephede savaştığını belirterek, “Türkiye ile aynı zamanda birden fazla cephede zorlu bir mücadele veriyor. İçeride veriyoruz, sınırın ötesine de veriyoruz. Emperyalizmimin farklı yönleriyle sadece kendi içinde değil de ilgileniyoruz. Sınırlarımız değil, Irak’tan Suriye’ye, Akdeniz’den Ege’ye kadar geniş bir coğrafyada … Bir asır önce Anadolu’yu işgal edenlerin, Libya ve Doğu Akdeniz’de önümüzde duranların niyetlerinde bir fark yok. O dönemde işgalcileri alkışlayanlar oldu, bugün manda değişik kisveler altında savunanlar var.O zamanlar işgalcilerle birlikte millete ihanet edenler olduğu gibi, bugün de kâfirlerin kılıcını sallayanlar vardı. O dönemde işgalcilerin emrine kalemlerini verenler de vardı, bugün de batılı efendilerine sevimli kalem yazanlar var … Tıpkı bir asır önce olduğu gibi sonuna kadar savaşmaya hazır bir millet var. bağımsızlığı ve geleceği için gerekirse bir damla kan. İşgale boyun eğmek yerine Ya Kurtuluş ya da ölüm sloganıyla Anadolu’yu yedi mirasçıya ezen Şerife Bacılar, Sütçü İmamlar, Nene Hatunlar ve Şahin Beyler hala aramızda. “Gezi olaylarının ateşlediği, 17-25 Aralık girişimiyle devam eden ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle sarsılan saldırıların tek hedefi, yüz yıl önce yarım kalan hesabı görmek.”

“Macron, zaten azalıyorsun, gidiyorsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafyamızda ve dünyanın pek çok yerinde yaptıklarını bize uygulamak istiyoruz” diyerek sözlerine devam ederek, “Terör ve ekonomik tetikçilerle ülkemizi hedef alanların amacı caydırmaktır. onurlu ve kararlı duruşumuzdan bize. S&P kendinizi bir araya getirin. Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulayamazsınız. Bunu daha önce yaptınız, sonuç almadınız ya da almadınız. Bundan sonra da alamayacaksın. Biz senin üyen değiliz. Size bir kuruş vermiyoruz, para istiyor musunuz, sizin için kuruş yok. Bizimle ayağa kalkıp ekonomik yıkıma uğramaya çalışanlar üzülmesin. Sorunları ne AK Parti’de ne de Tayyip Erdoğan’da. Onların sorunu milletimizin kendisiyle ilgili. Türkiye’nin topraklarından devlete varlığı. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve dizlerinin üstü Türkiye’yi teslim almaya çalışıyor. Muhalefet görmek istemeseler de milletimizin tüm mensupları istiyor. Vicdanı ve düşüncesi olan herkes bilir ki, Tayyip Erdoğan’ın refah mücadelesi değil, ülkemiz ve geleceğimiz için gelecek mücadelesi. Ne diyor, bizim sorunumuz Türk milletiyle değil, bizim sorunumuz Erdoğan ile, Erdoğan’ı alaşağı etmeliyiz. Macron, zaten zamanın kısasın, gidiyorsun. İlk önce size birkaç yıl önce ne demiştim? Telefon görüşmelerimizden birinde geçmişin olmadığını söyledim, önce tarihi öğren. Türkiye tarih dersi verecek, görüyoruz, Cezayir’den biliyoruz, bir milyon Cezayirli öldürdünüz. 800 bin Ruandalı öldürdün. Sizi Libya’dan tanıyoruz. Bize insanlık dersi veremezsiniz. Osmanlı olarak buraya gittiğimizde barış getirdik, insanlığı buraya aldık. Önce öğrenin. Sindiremiyor. Onun için deliriyorlar. AK Parti şahsında zayıflatılmak istenen 83 milyon kişinin birlik ve kardeşlik olduğu konusunda herkes hemfikir. Şu anda Türkiye, milletimizin bu sağduyulu ve öngörüsünün açık sebebi içinde olduğumuz en güçlü partidir. Partimizde oynanan tüm oyunlar Anadolu insanının hikmeti karşısında başarısız oldu ”dedi.

“Bugün geldiğimiz noktada AK Parti’nin kaderi ülkemizin kaderi ile bütünleşti”

Doğu Akdeniz Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi dertler, Barbaros Doğu yakasında sismik etüt bir yandan Akdeniz’de sondaj, Türkiye petrolü bulursa doğalgaz bulunursa vay halimize, endişelen bu işler senin olacak Şu anda çalışıyoruz, iki sismik araştırma gemimiz ve 3 sondaj gemimiz var, gece gündüz onlarla çalışıyoruz, umarım Rabbim bize bunun sonucunu verir, milletimiz pahasına bizimle ilgilenir. Gerektiğinde kötü gözümüz için değil, bu ülkeye olan sevgimiz nedeniyle yaşıyor.AK Parti’den Savunduk, Türkiye’ye büyük ve güçlü omuzlar verdikçe milletimize AK Parti’ye destek vermeye devam edeceğine inanıyorum. Bugün AK Parti’nin kaderi ile ülkemizin kaderi bütünleşti … Eğer Türkiye AK Parti işini doğru yapıyor derse, hareketli hedef daha güçlüyse, bir taş çarpsa bile bu ülkeye bir şey olsun. , veba onun omuzlarımızda. Unutmayın ki eğer Türkiye varsa, biz güçlü ise Türk milleti güçlüysek. Türkiye işimizi doğru yapıyor hedefe yaklaşıyor demektir. Memleket ve millet düşmanlarının hedefi isek doğru yolda ilerliyoruz. Milletin ve ümmetin namazlarını alırsak yoldayız. Ezilenlerin ve mağdurların umudu olmaya devam edersek, hak ve hakkaniyete uygun çalışıyoruz demektir. AK Parti olarak 19 yıldır bu şekilde çalışıyoruz ”dedi.

“Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, doğru adımları atarsak yepyeni bir dönemin kapıları ülkemizin önünde açılacak”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkelerimizin önünde doğru adımlar attığımız bir süreç, yeni bir dönemin kapılarını açacağız. Şehitlerimizle yürüyoruz. Rabbim merhamet etsin. Sadece darbeler, krizler, geçen yılı telafi edecek anti-demokratik müdahaleyi kaybetmekle kalmayacak, Türkiye her alanda birinci bölüme geçme şansına sahip olacak, yanlış adım atmanın bedeli sadece tarafından ödenmeyecek Partimiz değil, milletimizle birlikte bize ümitlerini bağışlayan 100 milyon kardeşimiz tarafından da.Tarihimizin en kritik döneminde bu kadroya çok önemli görevler düşüyor, bununla hareket edeceğinden hiç şüphem yok. İstanbul’un partimiz ve davamız için ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorsunuz.İstanbul halkının iyiliğini sandığa önce 2023’te sonra da sandığa yansıtmak için birlikte daha çok çalışacağımıza inanıyorum. 202 yılında 4. İnşallah Türkiye genelinde aynı gerçeği alırız. AK Parti ailesine yeni katılan milletvekillerime hoş geldiniz ”dedi.

Mehmet Basa

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi