Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan’da Türk hastanesinin açılması için talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan’da Türk hastanesinin açılması için talimat verdi
23:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Görüşmeler neticesinde Lübnanlı yetkililerle Sayda Türk Hastanesi’nin açılması için anlaşmaya varıldı ve hastanenin bir an önce hasta kabulüne başlaması için hazırlıklar başladı.

Beyrut, Lübnan, Türkiye Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından kardeşler, Lübnan halkının yaralarını sarmak için başlattıkları çalışmalara devam ediyor. Türkiye, Lübnan’da inşa edilmiş ve yaklaşık 10 yıl önce tamamlanmış olmasına rağmen, Lübnan hükümeti hizmetinden kaynaklanamayan nedenlerden dolayı Sayda çalışmalarına Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hastanenin açılışı ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayda Türk Hastanesi’nin bir an önce hasta kabulüne başlaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Serkan Topaloğlu özel temsilci olarak atandı. TİKA ve Türkiye’nin Lübnan Büyükelçiliği’nde yer alan talimatların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk Sağlık Bakanlığı’ndan Prof.Dr.Serkan Topaloğlu, hastane değerlendirmesinin genişletilememesinin nedenleri ve çözümleri ile ilgili.

Lübnan Başbakanı Diyab, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve beraberindeki Türk heyeti Lübnan Başbakanı Hassan Diyab tarafından kabul edildi. Başbakan Diyab röportajı, Beyrut Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan limanda meydana gelen patlamanın ardından yaralarını sarmak için gösterilen ilgi ve dayanışmaya teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sayda Türk Hastanesi’nin açılışına özel bir temsilci atamasından çok memnun olduğunu belirten Diyab, konuya özellikle ilgi duyacağını, Sağlık Bakanına gerekli talimatları verdiğini ve süreci takip edeceğini ifade etti. yakından.

Hastane en kısa sürede açılacak

Prof.Dr.Serkan Topaloğlu ve beraberindeki heyet ayrıca Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan ile ikili ve heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi. Topaloğlu görüşmede Lübnan halkına taziyelerini ve dileklerini dile getirerek, Sayda Türk Hastanesi’nin Lübnan halkına açılmasını ve hizmet vermesini çok dilediklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda her türlü desteği verdiğini belirtti.

Genel olarak hastanenin açılışında ciddi bir teknik destek eksikliği yaşandığını ifade ederek, hasta kabulüne başlanmadan bir an önce kudretli bir an için Türkiye’den Topaloğlu’nun bu konuda gerekli desteği sağlayacağını, hastanenin operasyonunun en son teknik detaylarına ilişkin Eylem planının yarın tamamlanması planlamasını yapacağını söyledi.

Türkiye hastaneye her türlü desteği verecek

Lübnan’ın yanında yer alan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan “patlamanın ilk anından itibaren Lübnanlılar hızlı yardımda bulunarak, Suriyelilere koştu ve Filistinlilere yardım etti. Cumhurbaşkanı ve Türk insanı “dedi.

Özellikle bu süreçte böyle bir hastaneye ihtiyaç duyduklarını ve hastanenin bir an önce açılmasını istediklerini vurgulayan Bakan Hasan, bu konuda somut adımlar attıklarını, Maliye Bakanlığından çok çabuk fon aldıklarını ve hastane yönetimi için personel belirlemiştir.

Lübnan Sağlık Bakanı Hasan da hastaneyi bir an önce açabilmeleri için bu süreçte teknik desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Prof.Dr.Topaloğlu ve Lübnanlı yetkililerin görüşmesinde, teknik ekipler tarafından detaylarla ilgili bir protokol hazırlanması ve sürecin harekete geçmesi için programlanması gerektiği kabul edildi.

“Türkiye her zaman Lübnan halkının yanında olmuştur”

Prof.Dr.Serkan Topaloğlu ve beraberindeki heyet, Lübnan Sağlık Bakanı Hasan ve bürokratlar daha sonra Sayda Türk Hastanesini inceleyerek varılan anlaşmayı basınla paylaştı. Prof.Dr.Topaloğlu açıklamasında, Türkiye’nin Lübnan halkının yanında, tüm dostluk ve kardeşlik ilişkilerinde ayrım gözetmeksizin, Lübnan halkının desteğinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Sayda Türk Hastanesi, hem pandemi sürecinde sağlayacağı fayda hem de ciddi yaralanmalarla sonuçlanan Beyrut Limanı’ndaki patlama sonrası travma hastalarının tedavisi açısından kritik bir işleve sahip olacak. Prof.Dr.Serkan Topaloğlu’nun Sayda Türk Hastanesi’nin açılışı ile ilgili görüşmeleri Lübnan basınında geniş yer buldu.

Patlamada yaralanan Türk vatandaşlarına yönelik tedavi Türkiye’de devam edecek

Patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı’nda da heyetiyle incelemelerde bulunan Prof. Daha sonra olayda ağır yaralanan Türk vatandaşının yakınları ile görüşen Topaloğlu, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Prof.Dr.Topaloğlu, yaralı vatandaşların sağlık durumları şu anda ambulans uçağı ile nakillerin Türkiye ile gerçekleşmesini sağlayacak ve Türkiye’de tedavisine devam edecek.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi